Afbeelding

Vietnam & Cambodja

Ondernemend Bernheze

Deze week nemen Roel en Conny van Lokven uit Heesch ons mee naar Vietnam en Cambodja. Roel was al vaker voor zijn werk in Azië geweest en samen hebben ze ook veel gereisd, onder andere met hun gezin per huurauto, door West USA. Deze keer hebben ze er heel bewust voor gekozen om een georganiseerde groepsreis te boeken omdat ze graag zoveel mogelijk van het land willen zien en ook voor het gemak. Alles is vooraf geregeld en natuurlijk is er de gezelligheid van een gezelschap.

Dit was een schot in de roos. De reis was echt super georganiseerd door TUI rondreizen. Goede hotels, zeer enthousiaste reisleiding en een heel gezellige groep. Er was voldoende vrije tijd om zelf wat te ondernemen, alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis.

Roel en Conny hebben ontzettend veel gezien. De diversiteit van het land is wat hen het meest heeft verbaasd. De imposante tempels, prachtige natuur en steden en het grote cultuurverschil met Europa. Zo waren ze al direct onder de indruk van de hectiek van Hanoi met de vele scooters, waardoor het oversteken van de straat al een belevenis was. Enkele andere hoogtepunten waren Halong Bay en de Mekong Delta.

Voorafgaand aan de reis hadden Roel en Conny zich goed ingelezen in de geschiedenis van het land zodat ze goed voorbereid waren. Een zware dag was het bezoek aan de Cu Chi tunnels. Vanuit deze tunnels bestreed de Vietcong de Amerikanen. Later brachten ze ook nog een bezoek aan de Killing Fields. Dit bezoek hakt er echt wel in en dan is het fijn dat je deze indrukken met de groep kunt delen. Het is bijna onwerkelijk wat daar is gebeurd en een reis aan Vietnam en Cambodja is dan ook niet compleet zonder hier een bezoek aan te brengen.

Roel en Conny sloten deze reis af met een bezoek aan Angkor Wat, de belangrijkste tempel van het land. Met een koffer vol herinneringen keren ze weer huiswaarts.

Een keer een groepsrondreis maken? Ook dan kun je terecht bij The Travel Club Annemarie van Erp. We werken onder andere samen met TUI rondreizen (voorheen Kras), ANWB reizen (voorheen Fox), NRV, Oad en De Jong Intra. Mail of bel: 06-44404705 / annemarievanerp@thetravelclub.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding