Afbeelding
NOL HAVENS

Stephanie Struijk en Eva de Roovere – Overal kom ik thuis

Kunst & Cultuur

Muzikanten zijn altijd onderweg. Ze reizen door hun hoofd. Ze reizen door jouw hoofd. Ze blijven hangen in je hoofd…

In ‘Overal kom ik thuis’ laten Eva en Stephanie je op 19 november proeven van oud en nieuw materiaal, spelen ze songs van zichzelf en van elkaar, alleen en samen. Troubadours van de Lage Landen zijn het, maar hun horizon reikt verder. Ze zijn gekend van Friesland tot Watou, van Amsterdam tot L.A.

Allebei werkten ze in Nederland, België en Amerika met grote en kleine namen uit de pop-, rock- en folkwereld. Na enkele jaren heen en weer pendelen tussen het ‘Oude Continent’ en the States, kwamen ze allebei terug met nieuwe Nederlandstalige liedjes. Inspiratie putten ze uit gesprekken met cowboys en hipsters, ver en dichtbij, uit steden in uitgestrekte woestijngebieden en dorpjes dicht bij huis, uit badkamers vol kakkerlakken en koffie uit de eigen keuken, uit uren luisteren naar de autoradio, uit meditatie, uit de kosmos en op het land.

Kortom: ze nemen je mee op hun eigenwijze reis. En overal komen ze thuis. 

Stephanie schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’, op 18-jarige leeftijd maakte ze haar debuutalbum en stond op Pinkpop. De muziek van De Roovere stond met Diggy Dex op één in de Nederlandse hitlijsten met ‘Slaap lekker’, zijn remix van ‘Fantastig toch’.

Op vrijdag 19 november bij CC Nesterlé. Aanvang 20.15 uur Tickets à € 17,50 zijn te koop via www.nesterle.nl.