Afbeelding

Eerste exemplaar ‘En gij geleuft dè’ overhandigd

Kunst & Cultuur

HEESCH - Op vrijdag 29 oktober vond in CC De Pas in Heesch een kostelijke voorstelling plaats. Tijdens een avondvullend programma werd er het boekje ‘En gij geleuft dè!’ gepresenteerd. Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. 

Het boekje is geschreven door de uit Berghem afkomstige en in Rosmalen wonende Riny Boeijen, de nu in Hilversum woonachtige oud-Heeschenaar Henk Janssen en Rosmalenaar Cor Swanenberg uit Berlicum. Het geestige boekje dat allerlei facetten van het rooms-katholieke geloof uit vroeger jaren tot onderwerp heeft, is geschreven in dialect. Door zo-even de plaatsnamen bij de auteurs te noemen, wordt duidelijk dat de geschreven teksten vanwege hun afkomst veel overeenkomsten hebben en om die reden door mensen uit ons verspreidingsgebied gemakkelijk zijn te lezen. De in totaal 25 bijdragen bestaan uit elf gedichten en veertien verhalen. Die bijdragen zijn stuk voor stuk met veel humor geschreven. Dat bleek ook tijdens de voorstelling. Met Cor Swanenberg als spreekstalmeester werden veel bijdragen uit het boekje ten gehore gebracht, hetgeen de gehele avond voor veel hilariteit en royaal applaus in de zaal zorgde. Verder is het boekje door Mathilde Artwork en Nelleke de Laat prachtig geïllustreerd. Het is al met al een verzorgde uitgave. 

Een mooi cadeautje om met Sinterklaas of Kerst te geven of te krijgen. Het boekje is voor € 14,95 in de plaatselijke boekhandels te koop (ISBN 978-90-70545-46-8). Natuurlijk is de bundel geen reprise van de voorstelling, maar het is voor de liefhebber minstens evenveel smullen van dit bord vol met Roomse blijheid.

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 3 minuten geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 1 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 2 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 6 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij gisteren Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo