Afbeelding

Op muzikaal avontuur met Maartje & Kine

Kunst & Cultuur

Drums, viool, piano, accordeon en nog veel meer instrumenten bespeelt het cabaret duo Maartje en Kine in ‘Speelbeesten II’. Tijdens deze verrassende voorstelling nemen ze het publiek mee op reis naar Noorwegen. Met veel zang, dans, komedie, muziekstijlen en animaties wordt het een onvergetelijk winters avontuur in de Noorse wildernis.

Net toen ze op het punt stonden om de wereld te veroveren met een nieuwe theatershow, brak corona uit en ging er een streep door 120 voorstellingen. Iets om, zacht uitgedrukt, behoorlijk chagrijnig van te worden. Dat was het muzikale tweetal dan ook. Tot het moment, midden in de lockdown, dat ze besloten om met een gaar bestelbusje vol instrumenten naar Kines thuisland Noorwegen te rijden.

Gedurfd en verfrissend
In de sneeuwwitte betoverende omgeving schreven de vriendinnen over onderwerpen die niet eerder zo persoonlijk waren. De ontbrekende kinderwens, stukgelopen relaties en beginnende dementie bij een van de ouders komen terug in Speelbeesten II. Persoonlijk dus, maar ook gedurfd, veelzijdig en zoals altijd muzikaal, humoristisch en verfrissend. Een topavond uit voor volwassenen, maar ook al leuk voor kinderen vanaf een jaar of tien.

De NPO zond de documentaire ‘Maartje en Kine buigen niet’ uit, over het schrijfproces van ‘Speelbeesten II’. Deze was in mei te zien op NPO3.

De pers over Maartje en Kine:
Theaterkrant | “De mooiste muziek, betoverende glimlachen, legs, een grote verzameling muziekinstrumenten en humor”
Leeuwarder Courant |“Verfrissende muzikale comedy”

6 november – aanvang 20.15 uur – tickets à € 15,- te koop via www.nesterle.nl.