Peter Gillis en Nicole
Peter Gillis en Nicole FRISO KEURIS

Peter Gillis komt naar Nistelrode

Ondernemend Bernheze

NISTELRODE - Peter Gillis is geen boekenlezer, maar aan dit boek ‘Peter Gillis: Massa is Kassa’ werkte hij graag mee. Auteur Mark Koster was ruim een maand te gast in Peter zijn leven, waarin hij alle facetten van zijn leven belichtte. Een jeugdheld had hij niet, maar in het boek is er genoeg te lezen over zijn jeugd, waarna je ook weet dat Peter niets is komen aanwaaien.

Peter komt vrijdag 5 november vanaf 19.00 uur naar Nistelrode om zijn boek te signeren. Het boek is verkrijgbaar bij Feel Good Store Sparkling. Kom je deze vrijdag? Dan ga je met een extra speciaal exemplaar naar huis. Om je een voorproefje te geven over Peter Gillis, hebben we hem een paar vragen gesteld, waarvan de antwoorden zelfs niet in het boek te vinden zijn.

Welke televisieprogramma kijk je zelf?
De Meilandjes vind ik leuk - ook reality-tv, maar weer heel anders dan dat van ons, Hart van Nederland en Undercover hebben we natuurlijk gekeken, extra leuk omdat het op ons park opgenomen is. Al heb ik niet veel tijd om televisie te kijken.”

Waar ben je het meest trots op?
“Ik ben een echte familieman en op mijn familie ben ik heel trots. Ook op wat ik heb bereikt ben ik trots, ondanks de valse start in mijn jeugd, waarover ik vertel in mijn boek.”

Komen de kinderen ook voor in je boek en wat vinden ze daarvan?
“Jawel, onze Mark en Ruud vinden het prima, maar voor mijn dochter hoeft die belangstelling allemaal niet. Ze hebben zelfs ook een stuk geschreven in het boek, net als Nicole, mijn zus en broer en mijn ex-vrouw…”

Wanneer je al je geld kwijt zou raken, maar je mocht ter waarde van 10.000 euro iets behouden, waar zou je voor kiezen?
Ik zou het niet weten. Behalve dat ik mijn huis niet graag kwijt zou raken, denk ik vooral eerst aan mijn gezondheid, maar dat is niet te koop.”

Wat heb je nooit aangepakt waarvan je nu denkt: was ik daar een jaar geleden maar aan begonnen?Ik heb eigenlijk alleen spijt van dingen die ik niet gedaan heb. Ik heb ooit naar de bank geluisterd, dat ik een bepaald park niet moest kopen. Daarvan leerde ik vooral dat ik niet naar anderen moest luisteren.

Je bent al veel in het nieuws geweest. Waar had de media aandacht aan moeten besteden, wat ze niet gedaan hebben?De goede kanten in het algemeen. Maar bijvoorbeeld ook de verwen-weekenden voor gezinnen met een gehandicapt kind, die daarvoor kosteloos welkom waren op ons park.”

Nooit spijt gehad dat je aan een reality-serie begonnen bent?
“Nee, helemaal niet, wij kunnen hier ook goed naar kijken en om onszelf lachen, maar doen het allemaal vanuit ons hart, dus dan hoef je daar geen spijt van te hebben. Afgelopen weekend zijn we naar Maastricht geweest en dan krijgen we alleen maar positieve reacties onderweg.”

Heb je nog iets op je bucketlist staan? “Nou, inderdaad, ik zou nog wel een standbeeld willen van mezelf. Voor op het park of bij mijn nieuwe woning.”
De nieuwe woning die volgens de geruchten in Nistelrode komt te staan? “Nee hoor, ik blijf lekker in België, maar ik hoor elke week wel iemand die mijn nieuwe buurman zou worden.”

Wie zou je een compliment willen geven? “Oh zeker ’ons’ Nicole. Zij doet echt alles voor mij, dat zei ze ook toen ze bij mij kwam wonen, maar dat is ze echt nagekomen en daar ben ik heel blij mee.”

Even terug naar het boek. Waarom moeten we het boek gaan lezen en welk deel hoop je dat bij de lezers blijft hangen? “Vooral mijn jeugd hoop ik dat blijft hangen, want dan zien ze ook dat voor mij niets voor niks kwam. Genoeg meegemaakt. En daarna toch alles zelf opgebouwd, met bloed, zweet en tranen.

Peter is enthousiast over het resultaat van zijn boek. Ondanks dat er tientallen boeken over zijn leven te schrijven zijn, voor nu heeft de auteur er duidelijk de essentie uit weten te halen. Hoe Peter denkt over zijn jeugd, zijn parken en hoe hij bereikt heeft wat alle kijkers op televisie kunnen zien in de reality-serie ‘Peter Gillis: Massa is Kassa’; het is allemaal in zijn boek te lezen. 

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 53 minuten geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren gisteren St. Buurtvoedselbos Bernheze