Afbeelding

CDA: Natuurlijk!

Gemeentenieuws

Bij de herinrichting van de Kerkstraat in Vorstenbosch is er te weinig ruimte om bomen langs de weg te planten. Dat is jammer, want sommige bewoners willen graag meer groen langs de weg. De gemeente kwam vervolgens met een plan dat CDA Bernheze erg waardeert. De bewoners mogen op kosten van de gemeente een boom in de eigen voortuin planten.     

CDA Bernheze vindt bomen belangrijk voor haar inwoners. Bomen helpen namelijk tegen de effecten van klimaatverandering. Ze zorgen voor verkoeling en vangen het regenwater op. Ook halen de bomen fijnstof uit de lucht, wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit. En niet te vergeten; uitzicht op bomen zorgt voor ontspanning en rust. Bomen zijn niet alleen belangrijk voor mensen. Ook vogels en insecten hebben bomen nodig om te overleven.  

De Kerkstraat in Vorstenbosch is een mooi voorbeeld van hoe er meer bomen in onze gemeente kunnen komen. Niet iedereen zal een boom in de voortuin planten. Bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek of verminderde opbrengst van zonnepanelen. Natuurlijk is dat niet erg. Elke bewoner kan zijn eigen keuze maken. Dat maakt dit plan zo toegankelijk. En dat is precies waarom CDA Bernheze dit plan zo waardeert.  

Ruud Leeijen, raadslid CDA Bernheze
Erik van der Wijst, raadslid CDA Bernheze
CDA Bernheze : altijd in de buurt!

Afbeelding