Prins Frits I, durske Ellen en Adjudant Joris
Prins Frits I, durske Ellen en Adjudant Joris

WEVERSRIJK - Geachte aanstaande dorstlustige Hoogheid,

Kunst & Cultuur

WEVERSRIJK - Geachte aanstaande dorstlustige Hoogheid,

Nog een paar dagen en dan is het eindelijk zo ver… 6 november, een dag waar jij, jouw persoonlijk adjudant en jullie Durskes al weken vol spanning naar uitkijken.
Zaterdag 6 november is namelijk de dag dat heel Nisseroi mag weten dat jij het komende jaar de nieuwe heerser van het Weversrijk mag zijn. Het moment dat je je voor het eerst kenbaar mag maken, de mantel om je schouders heen hangt, de steek stevig op je hoofd zit en je de scepter voor het eerst in je hand houdt op het podium… Een magisch moment! Vanaf dat moment ben je écht de heerser van het Weversrijk. Vanaf dat moment zul je betiteld worden als ‘de mooiste, de schônste, de prachtigste, maar vooral de belangrijkste mens van heel het Weversrijk.

Voor mij is 6 november ook een bijzondere dag. Na in plaats van één jaar, twee jaar (weliswaar zonder activiteiten in het tweede jaar) prins te zijn geweest, is het een mooi moment om het spreekwoordelijke stokje (scepter) over te dragen. Ik kijk samen met mijn adjudant Joris en Durske Ellen terug op een ontzettend mooie tijd. Vanaf het moment dat wij onthuld werden, hebben onze vorst Gertjan en zijn Durske Monique ervoor gezorgd dat wij een onvergetelijke, onbezorgde tijd hebben meegemaakt. Letterlijk alles werd voor ons geregeld. Maar niet alleen de vorst en zijn Durske, ook de Raad van Elf, de Ex-prinsen, de Dansgarde, Huppels, de Durskes en de Dûrzakkers staan voor jullie klaar en gaan zorgen voor gezellige, mooie en bijzondere momenten. 

Hoe goed je ook voorbereid zult zijn, er gaan heel veel dingen op je afkomen waar je nu nog geen weet van hebt... Prins Carnaval zijn houdt niet alleen maar in dat je in februari vier dagen feest viert met iedereen die uit hetzelfde dorp komt. Het is véél meer dan dat! 

Je leert de heersers van de andere dorpen kennen, je sluit nieuwe vriendschappen en wat zullen er veel fantastische, hilarische, ontroerende momenten komen tijdens de receptie, uitwisselingen, ziekenbezoek, pronkzitting en de optocht. Je gaat herinneringen voor het leven maken!

In het middelpunt van de belangstelling staan is een bijzondere gewaarwording. Ontzettend leuk om mee te maken, maar voor mij is het nu een goed moment om een stapje opzij te zetten, zodat jij in de schijnwerpers kunt komen te staan. Want wat zal je daar aan toe zijn! 

Ik wil je meegeven; de eerste paar keer dat je ‘op pad’ mag, op tijd te beginnen met jezelf te transformeren tot Prins. Goed gekleed gaan heeft in het begin namelijk wat handigheid en tijd nodig. Ook het spreken voor groot publiek is in het begin wat wennen, maar hier gaan nieuwe vorst Stefan en zijn Durske Manouk zeker bij helpen en geloof me, dit gaat steeds gemakkelijker. 

Zaterdag 6 november, een dag die steeds dichterbij komt. Zorg ervoor dat je schoenen zwart gepoetst zijn, dat je je handschoenen niet vergeet als je het podium betreedt, maar vooral dat je keel goed gesmeerd is om ‘Wij zijn de Wevers’ en ‘Tussen Donzel en Menzel’ uit volle borst mee te zingen. Maar bovenal: blijf jezelf, geniet, geniet, geniet en maak mooie herinneringen: het belooft een fantastisch avontuur te worden! 

Met vriendelijke groeten,
Prins Frits d’n Urste

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 52 minuten geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren gisteren St. Buurtvoedselbos Bernheze