Afbeelding

Huisvesting CC De Pas

Welzijn & Maatschappij

HEESCH - Via de pers heeft het nieuwe bestuur van CC De Pas vernomen van het plan van aanpak huisvesting gemeentehuis, gemeenschapshuis De Pas en de Bibliotheek Heesch. Het bestuur blijft zich conformeren aan de opdracht vanuit de gemeenteraad van 29 oktober 2020.

Vanaf 4 januari 2021 is het nieuwe bestuur aan de slag gegaan met als doel CC De Pas weer te laten floreren. Een nieuwe beleidsnota en begrotingen tot en met 2024 zijn opgesteld om de route naar een neutrale exploitatie uit te zetten. Evenementen en activiteiten zijn weer opgestart, het terras en het interieur heeft een nieuwe en frisse uitstraling gekregen en het huishoudboekje wordt stap voor stap op orde gemaakt.

Er vinden gesprekken plaats met huurders, gebruikers, verenigingen en andere stichtingen. Oude contracten worden herzien en nieuwe worden gesloten. Vrijwilligers en sponsoren verbinden zich weer aan CC De Pas en via diverse kanalen wordt het gemeenschapshuis weer zichtbaar gemaakt voor de inwoners van Heesch en omgeving. Dit doen het nieuwe bestuur en haar medewerkers met enorm veel inzet van tijd en energie en met groot enthousiasme en overtuiging.

Het nieuwe bestuur heeft gekozen voor een transparante werkwijze, het gemeenschapshuis is van en voor de inwoners van Heesch. Zo zijn de beleidsnota en begrotingen openbaar en wordt de omgeving gevraagd mee te denken over de toekomst van CC De Pas, maar ook gevraagd daaraan een bijdrage te leveren. Kansen die zich voordoen om dit doel te bereiken, zal het bestuur daarbij benutten en hierover blijft zij met haar partners in gesprek. Het bestuur blijft deze koers varen en heeft er vertrouwen in CC De Pas weer naar een gezonde stichting te brengen.