Dennis, Ilvy, Marjo en Mieke
Dennis, Ilvy, Marjo en Mieke Wendy van Lijssel

De 11/11 Lachschotel van Stichting Carnaval HDL

Activiteit

Nieuw op de menukaart!

HEESWIJK-DINTHER – Het was smeuïg, smakelijk en klaar om opgediend te worden, maar De Lachschotel van Stichting Carnaval HDL moest vanwege het oh zo bekende virus enige tijd geleden tóch de vriezer in. Inmiddels is het ontdooid, zijn er nieuwe ingrediënten toegevoegd en kan er gereserveerd worden voor de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen met een kakelvers viergangen Lachschotel inclusief vertier en plezier aan tafel op donderdag 11 november vanaf 18.30 uur. 

Marjo Lucker, Mieke Volk, Dennis van Zutphen, Ilvy de Visser, Arjan Wellens en Manon van Schijndel uit Heeswijk-Dinther vormen met elkaar de Pronkzittingscommissie. Onder de vlag van Stichting Carnaval HDL zorgen zij jaarlijks voor een entertainende avond vol muziek, dans, sketches, tonproaters en dus opgeteld leut. Die vlieger ging verleden jaar natuurlijk niet op. Daarom werd met elkaar nagedacht over het opzetten van een activiteit die wél zou kunnen. Daarop ontstond De Lachschotel. Lekker uiteten en drinken met entertainment aan tafel. “Het oorspronkelijke plan was om dit afgelopen februari te organiseren als alternatief voor de Pronkzitting. Alles was al in kannen en kruiken. Uiteindelijk kon het toch niet door gaan en hebben we alles in de vriezer geparkeerd”, vertellen Marjo, Mieke, Dennis en Ilvy. 

Daar is het inmiddels uitgehaald, totaal ververst, vernieuwd en naar voren gehaald. Niet ter vervanging van de Pronkzitting. De Lachschotel staat namelijk voortaan op de menukaart als aftrap van 11/11. Donderdag 11 november is de eerste kersverse editie. “Bij De Toren en Stanserhorn wordt deze avond een viergangenmenu geserveerd inclusief op de lachspieren werkende bekende lokale goedgebekte babbelaars die tussen alle heerlijkheden in zorgen dat je niet alleen pijn aan de kaken krijgt van het kauwen, maar ook van het lachen”, legt de organisatie uit.

De menukaart is in beide gelegenheden exact hetzelfde. De organisatie: “Er is een amuse, voor,- hoofd- en nagerecht en er staan vier artiesten klaar. Zij zijn de hele avond doende om van de ene naar de andere gelegenheid te gaan om hun lachwekkende dis op te dienen. Ook hierin geldt dat deze in beide gelegenheden gelijk is.” 

Belangrijk te melden is dat mensen die hongerig en dorstig zijn naar lekker eten, drinken én vertier dus opgeteld zin hebben in een Lachschotel zelf de keuze hebben waar zij deze willen gaan verorberen en ook zelf moeten reserveren bij of De Toren of Stanserhorn. Met plezier laat de organisatie weten dat er geen restrictie meer zit op het aantal mensen dat samen mag tafelen, lees je kunt met de hele familie, vriendengroep, buurt of carnavalsclub 11/11 in carnavalssferen af gaan trappen! Mieke, Dennis, Ilvy en Marjo hebben er zin in. Zowel figuurlijk als écht: “Het wordt heerlijk”, lachen ze.

Beide gelegenheden zijn vanaf 18.30 uur open. Om 18.49 start de avond. Kosten zijn € 35,- per persoon exclusief drank. Reserveren: Bij Stanserhorn: per mail of telefoon en bij De Toren: per mail, telefoon of via de website. Toegang met de van overheidswege opgelegde maatregelen.

Tekst en foto: Wendy van Lijssel