Willem
Willem Ruud Schobbers

HVCH herhaalt huzarenstukje

HEESCH - HVCH moest het zondag 17 oktober in ieder geval doen zonder matchwinner van vorige week, Guus van de Wijgert. Weer nieuwe blessures in Heesch en dus wederom een hele puzzel voor trainer Roy de Haan om een evenwichtig team op de been te krijgen. De Eindhovenaren waren bij de bookmakers de duidelijke favoriet voor dit duel, maar HVCH was niet onder de indruk en begon goed aan de wedstrijd met een open kans voor Stijn van Hurk. Helaas mis en enkele minuten later moest hij al geblesseerd het veld verlaten. Tim Kamp viel in. Eindhoven creëerde bar weinig en kwam niet verder dan een vrije trap binnenkant paal.

Ook Eindhoven had pech met blessures want aanvoerder Justin de Vos kon niet beginnen na de warming-up en Tim Rerimassie moest met een hamstringblessure van het veld. Koren op de molen van HVCH. Een gelijkwaardige wedstrijd ontspon zich, tot aanvoerder Roy Vissers in de 32ste minuut met een schitterende krul in de verre hoek raak schoot: 1-0. Voor de afwisseling een voorsprong bij rust voor HVCH!

Direct na rust werd een miraculeuze klutscorner door routinier Willem Roefs met overtuiging binnen geschoten. 2-0. Eindhoven protesteerde vergeefs en begon gefrustreerd te raken, waarna HVCH grote kansen had op een verdere voorsprong. Eindhoven probeerde het nog wel, maar het was duidelijk onmachtig tegen het Heesche collectief. In de 85ste minuut werd het zelfs 3-0 via een schitterende 3-T aanval: onderscheppen en omschakelen (Tijmen Priem), snelheid en overzicht (Tom Hekerman) en koel afronden (Tim Kamp).