Afbeelding

De Bibliotheek voor een betere wereld

Kinderen & Jongeren

BERNHEZE - Elke dag gooien we veel plastic afval weg. De Bibliotheek zet zich deze maand in voor een schonere wereld met het project Beat Plastic Waste, want veel plastic afval kun je een tweede leven geven. Daarom organiseert de Bibliotheek deze weken workshops en lezingen over afval en hergebruik.

Maak van een lege shampoofles een muziekinstrument
Op woensdag 27 oktober om 15.00 uur kun je in Bibliotheek Heesch muziekinstrumenten maken van plastic afval. Want een lege shampoofles is een uitstekend muziekinstrument. Samen met Nelleke van Kunst & Co ga je aan de slag om afval om te toveren in een instrument. Je mag zelf een lege fles meenemen, maar er is ook materiaal aanwezig. Je kunt tot 16.30 uur binnenlopen om te knutselen. Aanmelden kan via de website (www.bibliotheekbernheze.nl), maar dat is niet verplicht.

Maak muziek met afval
Hoe maak je met plastic emmers, oude speciekuipen en flessen shakers? Dat leer je op zaterdag 30 oktober om 10.30 uur in Bibliotheek Heeswijk-Dinther. Samen met een ervaren workshop-docent ga je echt aan de slag. Je ontdekt de klanken uit plastic afval en maakt uiteindelijk samen met de groep een vette BEAT met afval. Dat leer je hier! De workshop is voor iedereen vanaf 10 jaar. Aanmelden is niet nodig, maar kan wel via de website.

Wil je meer weten over het Project Beat Plastic Waste of de andere activiteiten? Ga dan naar de website: www.bibliotheekbernheze.nl.