Afbeelding

Dorpsavond Samen Nistelrode

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - Vanuit de inwoners van Nistelrode is er een initiatief ontstaan om de samenwerking tussen de lokale organisaties onderling te verbeteren. Op donderdag 14 oktober is er door het projectteam Samen Nistelrode een dorpsavond georganiseerd in de CC Nesterlé, met als doel kennismaken met en verbinden van de verschillende organisaties in het dorp.

De opkomst was groot, alle genodigde organisaties waren aanwezig, op een enkele ziekmelding na. Het werd een informatieve gezellige avond waar we elkaar een klein beetje beter hebben leren kennen. Als speciale gast was Gerard uitgenodigd; Hij staat op het punt om een woning in Nistelrode te kopen. Gerard heeft problemen op verschillende gebieden zoals een dementerende vrouw, voelt zich soms eenzaam en zoekt contact. Gerard heeft een inwonende dochter met financiële problemen/armoede en een puberende dochter. Kan hij in Nistelrode terecht met al zijn vragen, wie kan hem helpen?

Aan hand van zijn verhaal ging Gerard op zoek naar initiatieven die er zijn in Nistelrode. En die zijn er veel hebben we gemerkt. Maar opvallend was dat de verschillende burgerinitiatieven van elkaar niet weten wat de ander doet. Tijd voor een speeddate vond de organisatie. Na de pauze mochten alle organisaties zich naar aanleiding van drie vragen, aan elkaar voorstellen in een speeddatesessie. Om de vier minuten ging er een bel, waarna er gewisseld moest worden van tafel. Het lukte helaas niet om alle burgerinitiatieven met elkaar in contact te brengen, maar er zijn wel enkele leuke verbindingen gelegd tussen organisaties. Conclusie; We hadden te weinig tijd om goed met elkaar kennis te maken, maar alle organisaties staan ervoor open om verbinding met elkaar te leggen. Deze dorpsavond is voor herhaling vatbaar.

Een vijftal inwoners uit Nistelrode is opgestaan om samen met de opbouwwerker te gaan brainstormen over hoe we nu verder gaan met dit initiatief van het projectteam Samen Nistelrode, om te komen tot een werkbare samenwerkingsvorm, waarbij de verbinding tussen alle organisaties en bewoners van Nistelrode snel gelegd kan worden.

Afbeelding
Afbeelding
Ondernemend Bernheze 5 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 8 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze