Afbeelding

Cursus reanimatie en gebruik AED bij Tennisclub Telro

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - Op dinsdag 12 oktober heeft, op uitnodiging van onze sponsor Vikamco Advies en Opleiding, een aantal leden van onze vereniging de cursus ‘reanimatie en toepassing van het AED-apparaat’ gevolgd. De cursus is één van vele diensten die Vikamco als bedrijf biedt. Aangezien ‘een veilig gevoel’ bij onze vereniging ook hoog in het vaandel staat, zijn wij blij met deze samenwerking tussen onze club en Vikamco.

Na een korte algemene introductie door cursusleider Willem zijn vooral de praktische handelingen bij het reanimeren van personen met een hartaanval geoefend. Hoe stel je vast of iemand nog ademt, met welke kracht en hoe snel pas je borstcompressies toe en hoe wissel je die af met beademing? En tot slot natuurlijk hoe je een AED-apparaat gebruikt en waarmee dit apparaat helpt bij reanimeren. De cursisten hebben de avond als zeer waardevol ervaren en waren van mening dat eigenlijk ieder lid van TC Telro deze cursus zou moeten volgen. 

Leden van TC Telro die interesse hebben kunnen dit melden bij het bestuur en bij voldoende aanmeldingen wordt de cursus opnieuw gegeven.

Afbeelding
Natuur & Dieren 8 minuten geleden Winactie: vergroen je straat met het 'plant je mee'-feestje!
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 minuten geleden Veel belangstelling voor verkoop van handwerkgroep
Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 minuten geleden Een fantastische Koningsdag georganiseerd in Heeswijk-Dinther
Afbeelding
Kinderen & Jongeren 2 uur geleden Koningsdag op en rond het Raadhuisplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 2 uur geleden Ben je wel echt jezelf als je alleen maar doet wat anderen van je verwachten?
Afbeelding
Gemeentenieuws 18 uur geleden Ooit bestond het allemaal niet