Afbeelding
Guus van der Valk

Gouden bruidspaar Piet en Maria Verstraten-van der Heijden

Human Interest

VORSTENBOSCH - Piet en Maria Verstraten-van der Heijden hebben op 8 oktober samen met het gezin hun gouden bruiloft gevierd. Ze leerden elkaar kennen bij danszaal Verhoeven in Uden toen ze beiden 19 jaar waren. Piet won de weddenschap, die hij met zijn vrienden afsloot, om met Maria te gaan dansen. Dat leverde hem behalve een pilsje, ook een mooie relatie op. Na een tijdje verkering zijn ze in 1971 getrouwd en gingen ze aan de Kattenberg in hun garage in Vorstenbosch wonen. Ze bouwden daar hun huis waar ze na een jaar in zijn gaan wonen en ook nu wonen ze nog altijd in dat huis.

Piet werd geboren aan het Moleneind in Uden op 3 maart 1948. Hij komt uit een gezin met zes broers en vier zussen. Eén broer overleed vroeg en heeft hij helaas nooit gekend. Hij is actief bij Vorstenbossche Boys als verzorger en heeft een eigen praktijkje aan huis in sportmassage. Piet biljart en wandelt graag en is altijd in voor een praatje. Hij is al jarenlang lid van EHBO-vereniging Sint Lucas in Vorstenbosch.

Maria werd geboren op 22 mei 1948 aan de Grote Heide in Vorstenbosch als eerste in een gezin van zeven kinderen (vier broers en twee zussen). Ze houdt van accordeon spelen en koken. Ook is zij bestuurslid van buurtvereniging ’t Lieske. Daarnaast is Maria bestuurslid en vrijwilligster bij MFA De Stuik; voorheen was zij beheerder van dit multifunctioneel centrum.

Samen heeft het echtpaar kaarten, fietsen, spelletjes doen en lekker op vakantie gaan als hobby’s. Ze hebben drie dochters (Angelique, Natascha en Miranda) en vier kleinkinderen; Loïs, Dex, Duke en Lana, waar ze helemaal dol op zijn!

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 6 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 6 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 8 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 10 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 10 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze