Jan van Haterd
Jan van Haterd Ruud Schobbers

Verdiende zege HVCH: Team wint van individuele klasse

WIJCHEN/HEESCH - Na de afgelasting tegen TOP, ging HVCH op bezoek bij koploper Alverna in Wijchen. Tweede uitwedstrijd op rij, hoe zouden de Heeschenaren voor de dag komen?

Wederom veel wijzigingen in de opstelling van HVCH door nieuwe blessures, maar gelukkig ook terugkomst daarvan. Met aanvoerder Roy Vissers op tien, begon blauw-wit goed op het zonnige kunstgras. Een fraaie aanval over links eindigde met een gekeerd schot van Vissers, waarna spits Jan van de Haterd prima afrondde: 0-1 na tien minuten.

In de loop van de eerste helft kregen de technische en snelle spelers van Alverna meer grip op het spel, wat leidde tot de gelijkmaker via een (vrije) tegendraadse kopbal. Het werd voor rust zelfs 2-1 na een ongelukkig misverstand tussen Heesche verdediging en keeper. Dus ook deze week ging HVCH - ondanks enkele grote kansen - met een minimale achterstand de rust in. Maar we weten inmiddels dat er nooit opgegeven of gewanhoopt wordt in Heesch, als je maar werkt als één team.

De peptalk van Roy de Haan in de rust was effectief, want met passie en strijd werd vlak na rust de verdiende gelijkmaker gescoord, wederom door Jan van de Haterd. De verdediging en keeper van Alverna bleken tot een wederdienst bereid, want dat zag er niet best uit.

Daarna ontspon zich een zeer spannend duel, vooral op het middenveld, met Alverna bovenliggend. Verder dan - weer - een tegendraadse kopbal op de kruising kwamen de Wijchenaren echter niet. Vanaf dat moment leken de rood-witten niet meer te geloven in de overwinning en waren de laatste tien minuten weer duidelijk voor Heesch.

HVCH kreeg meerdere corners. In de 90e minuut draaide Tim Kamp een hoekschop van links bijna ineens binnen, de keeper redde nipt… maar daar stond centrale verdediger Guus van de Wijgert die de bal binnen roste. Zo luisterde Guus zijn basisdebuut op met de winnende goal. Welverdiend, door met z’n allen keihard te werken tot de laatste seconde. De ontlading was dan ook groot. Assistent-trainer Robin van Eldijk verzuchtte na afloop: “Poeh, je kunt beter in het veld staan dan langs de lijn... Ik ben minstens een jaar ouder geworden vandaag.” HVCH is nog ongeslagen. Ga zo door!