Korfbalsters hard onderuit

NISTELRODE - De heer De Winter floot de wedstrijd Prinses Irene - Be Quick om 15.00 uur in gang. De eerste helft was het een helft van weinig doelpunten, vooral voor de meiden van Prinses Irene. Kansen waren er wel, maar werden niet afgemaakt. In de rust met een stand van 1-4 werd vertrouwen uitgesproken door coach Arno Theunisse richting de speelsters. Dit leek aan het begin van de tweede helft te helpen, echter was dit van korte duur en kon Be Quick verder en verder uitlopen wat uitte in een 4-12 nederlaag voor de korfbalsters uit Nistelrode.

Veel druk
Be Quick, koploper van de Topklasse kwam op bezoek in Nistelrode. Toch werd er voor de wedstrijd begon benadrukt dat er alles mogelijk was. De wedstrijd ging van start en beiden ploegen moesten wennen aan elkaar. Het was Be Quick dat veel druk gaf op de meiden van Prinses Irene waardoor zij moeite hadden met opbouwen van goede aanvallen. Hierdoor kwamen zij moeilijk tot schot en bleef het scoren uit. Be Quick daarin tegen had meer ruimte, maar wist ook niet snel te scoren. Na een kwartier stond het 0-2 op het scorebord. Prinses Irene kwam beter in haar spel en kreeg meer kansen. Echter werden deze niet benut. Be Quick deed dit wel en liep uit naar een 0-4 voorsprong. Een paar minuten voor tijd wist Linda van Tilburg, die na deze wedstrijd op korfbalverlof gaat in verband met zwangerschap, de 1-4 op het scorebord te zetten met een mooi afstandsschot. Hierna waren er nog wat mooie aanvallen, maar geen een daarvan vond de korf. De rust brak aan.

Verloren strijd
Na de rust kwam Prinses Irene met opgeheven hoofd het veld op. Er werd besproken dat er nog niets verloren was, als ze de kansen zouden afmaken. Dit deed Prinses Irene dan ook. Na een paar mooie aanvallen wist de net ingevallen Maddy van Dijk het gele mandje te vinden waardoor de tussenstand 2-4 op het scorebord verscheen. Annelies Thijssen deed dit kunstje na en het werd 3-4. Be Quick leek wakker te worden en na goed verdedigen en een gouden wissel wisten zij maar liefst acht keer op rij te scoren (3-12). In die tijd was Prinses Irene niet scherp genoeg in de aanvallen en konden zij niets bijzetten. Met nog vier minuten op de klok kreeg Linda van Tilburg haar verdiende publiekswissel en zag zij Gaby van Santvoort nog een keer scoren van ver. Dit was dan ook het laatste doelpunt van de wedstrijd.