Afbeelding

Thema-avond Dementie met Film ‘Wei’

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - De gemeente Bernheze en werkgroep Wmo-themabijeenkomsten organiseert met de KBO Heesch in samenwerking met Dementievriendelijk Bernheze en de Alzheimerstichting deze thema-avond. Familieleden en kennissen van personen die leiden aan dementie worden hiervoor van harte uitgenodigd.

Na een korte inleiding wordt de ontroerende documentaire ‘Wei’ van Ruud Lenssen vertoond. Ruud Lenssen filmde zijn ouders tijdens het proces van toenemende dementie bij vader Jac en de steeds intensievere mantelzorg door moeder Ria. De naam ‘Wei’ verwijst naar de wereld die vader Jac heeft gecreëerd en die stukje bij beetje afgebroken wordt. ‘Wei’ is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

Na afloop volgt er een nabespreking onder leiding van Hilma Kraan van Dementievriendelijk Bernheze en Alice Liedenbaum van stichting Alzheimer Nederland afdeling Noordoost-Brabant en er is een mogelijkheid tot napraten.

Iedereen – jong en oud uit Bernheze - is welkom op deze interessante Wmo-bijeenkomst, die plaatsvindt op woensdag 20 oktober om 19.30 uur in CC De Pas in Heesch. Bij de ingang wordt er een coronacheck gedaan, dus vergeet de CoronaCheck-app niet of breng een negatieve test niet ouder dan 24 uur mee.