Afbeelding

SIS Schoonmaak behoudt koppositie

Sport

HEESWIJK-DINTHER - Na vier speelronden hebben de driebanders van SIS nog steeds de ongeslagen status behouden. In en tegen Zundert werd gewonnen met 2-6, waardoor het puntentotaal met twee is gestegen. Jean van Erp en Dick Jaspers hadden een weekend vrij gekregen om zich ten volle voor te kunnen bereiden op de dubbel van het komend weekend. De nummer 1 van de wereld, Jaspers, was wel aanwezig in Zundert om zijn team te steunen.

Raymund Swertz van SIS tegen Sam van Etten ging gelijk op tot de tiende beurt. 23-20. Daarna nam Swertz het initiatief en met gedegen spel haalde hij de winst, 40-25.

Martien van der Spoel nam het op tegen Rik van Beers. We zijn een beetje gewend geraakt aan de sterke opening van Martien en ook nu was dit het geval 20-10. De tegenstander kwam ook en de wedstrijd ging gelijk op tot het eind. Met mooie laatste caramboles wist Martien de winst naar zich toe te trekken, 40-34.

Verlies Burgman
Raimond Burgman nam het op tegen Francis Forton uit België. Francis vertrok met 5 en Raimond heeft hem nooit meer terug gezien. Op een gegeven moment was de stand 36-17 voor de Belg. Raimond knokte zich helemaal leeg, maar kwam niet verder dan 31. Met nog een gemiddelde van ruim 1.5. Echter het gemiddelde van twee van Francis Forton was teveel voor Burgman.

De laatste wedstrijd werd een titanenstrijd tussen 2 Belgen. Aan de kant van SIS onze Eddy Merckx tegenover Roland Forthomme. Ze kennen elkaar van haver tot gort, wat ook te zien was in het vertoonde spel. Een gedegen wedstrijd werd afgeleverd met weinig hoogtepunten. Verdiende winst voor Merckx.

Wilt u eredivisie biljarten live zien?
Komend weekend het dubbelprogramma:
Zaterdag om 13.00 uur in Uden tegen Aartsbouw Sprundel.
Zondag de uitwedstrijd tegen Dallinga in het gezellige Sluis.