Afbeelding

Lezing: Judith Fanto

Activiteit

HEESWIJK-DINTHER - In Bibliotheek Heeswijk-Dinther is dinsdag 5 oktober om 20.00 uur een lezing van Judith Fanto. De schrijver komt vertellen over haar boek ‘Viktor’ dat vorig jaar verscheen. De avond wordt gehouden in samenwerking met Libris boekhandel de Maashorst. 

Familiebanden in een Weens-Joodse familie
Judith Fanto (1969) komt naar Heeswijk-Dinther in het kader van de Maand van de Geschiedenis die elk jaar in oktober wordt gehouden.

Haar debuutroman ‘Viktor’ is lovend ontvangen. Het verhaal is gebaseerd op de lotgevallen van haar welgestelde Weens-Joodse familie. In het boek gaat hoofdpersoon Geertje op zoek gaat naar de waarheid rond Viktor Rosenbaum, de raadselachtige broer van haar grootvader. Van zijn bestaan getuigen maar een paar documenten, waaronder een deportatiebevel. Het leidt tot een hartveroverende familiegeschiedenis en de rol van familiebanden.

Kaarten voor de lezing zijn €7,- voor leden van de bibliotheek en €10,- voor niet-leden en verkrijgbaar via de website (www.bibliotheekbernheze.nl) en bij Bibliotheek Heeswijk-Dinther.