Afbeelding

Plantenruilbeurs Groei en Bloei

Natuur & Dieren

NISTELRODE - Groei en Bloei Uden organiseert zaterdag 25 september de najaarsruilbeurs. Dit keer vindt de plantenruilbeurs plaats in Nistelrode, op Vliegveldweg 7. Deze plantenruilbeurs is niet alleen voor leden, ook andere tuinliefhebbers zijn van harte welkom. Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je er vaste planten, sierheesters, siergrassen en stekken ruilen, maar ook met bloemzaden, knollen en kuipplanten ben je welkom bij deze ruilbeurs.  

Eind september zijn vaste planten en siergrassen vaak zo uit de kluiten gewassen, dat je na het scheuren een nieuwe plek ervoor zoekt, soms liever in een andere tuin, en zeker na het goede weer voor planten tijdens deze echt Nederlandse zomer. Dat merk je in de tuin want veel bloemen, heesters, siergrassen en bomen staan er nog fleurig bij. Het gras moet weer gemaaid worden in plaats van beregend. En dit jaar geen Suzuki’s fruitvlieg in de kersen of walnootboorvlieg in de noten. Hebben het nat en de kou toch iets moois opgeleverd!

Ook over kruid, moes of voedselbos
De plantenruilbeurs in het najaar is een van de onderdelen van Groei en Bloei Uden e.o. De Udense afdeling wil graag samen met jou en andere leden uit de omgeving, kennis van de natuur overdragen en genieten van alles wat groeit en bloeit; met gevarieerde activiteiten, in een informele en gezellige sfeer. Van september tot mei begeleiden twee ervaren dames maandelijks het bloemschikken en er worden lezingen georganiseerd over tuingerelateerde onderwerpen. Tijdens de jaarlijkse tuinreis wordt een aantal exclusieve tuinen bezocht en ook excursies naar kwekerijen van sierplanten, grassen en kuipplanten staan weer op de agenda. De jaarlijkse open tuinen dag is een must voor veel leden en andere tuinliefhebbers. Tijdens de open tuinen dag kun je een kijkje nemen in een aantal particuliere tuinen in dorpen rond Uden. Meer informatie over Groei en Bloei Uden vind je op www.uden.groei.nl.