Afbeelding
Peter Kriele

Herinrichting Traverse Heeswijk-Dinther fase 2 Gouverneursweg

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Het leggen van het regenwaterriool in de Gouverneursweg verloopt vlot. De put bij de Veldstraat ligt erin en de eerste buizen zijn gelegd. In de put is ook een regenwater overstort gemaakt. Verwacht wordt dat die weinig in functie komt. Vanaf deze put gaat ook het regen/slootwater uit de Veldstraat naar de afvoersloot aan de andere kant van de weg, die weer in de Aa uit komt.

Langs het fietspad ligt de drukriolering, welke overal in het buitengebied is toegepast, de zogenaamde vuilwaterriolering. Daar hebben ze dus bij het leggen van deze riolering geen last van. Het regenwaterriool zorgt straks voor de afvoer van het regenwater van het toekomstige woongebied de Heeswijkse akkers.
Vanwege deze aanleg moet de bus over de N 279 rijden en is de Balledonk , ‘om sluipverkeer te voorkomen’ afgesloten met twee betonblokken. Het is een verkeersproef die tot 1 januari 2022 duurt.

Tekst: Peter Kriele

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 11 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 11 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 14 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 15 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 15 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze