Afbeelding

Robin Borneman in Concert

Kunst & Cultuur

Zaterdag 24 april was een grote dag in de muzikale carrière van singer-songwriter Robin Borneman. Met zijn versie van ‘Soldier’ On blies hij de jury van de sokken en won hij met de maximale score de tv-talentenjacht ‘We Want More’. Het geduld van zijn fans werd danig op de proef gesteld, maar het is zover: 11 september geeft Borneman een concert in CC Nesterlé. Begin 2019 maakte hij in dit theater al een onvergetelijke indruk met zijn stem: van heel klein en kwetsbaar tot zeer bombastisch en overweldigend. 

Robin begon zijn muzikale loopbaan op opmerkelijke wijze. Dankzij een cover van Tom Waits op YouTube werd hij ontdekt door het populaire Amerikaanse progressieve rock orkest Trans Siberian Orchestra, waar hij werd ingelijfd als frontman en zanger van de band. 

Folklore-trilogie
Tussen de grote arenashows in Amerika door werkte Borneman aan eigen materiaal. Zo verscheen in 2019 Folklore III: The Cradle Tree, het laatste deel van zijn betoverend mooie folk- en rootsdrieluik. Daarin vertelt Borneman het verhaal van een reiziger zonder naam die op zoek is naar zijn identiteit. Een avontuurlijk, soms duister, dan weer warm en liefdevol verhaal dat muzikaal raakvlakken heeft met bijvoorbeeld Johnny Cash, Tom Waits en Nick Cave. De trilogie werd opgenomen met eigen band en met bevriende muzikanten uit de band Navarone.

Het concert op 11 september is toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs óf bewijs van negatieve test. Met het loslaten van de anderhalve meter is de zaalcapaciteit uitgebreid en kunnen weer tickets besteld worden via www.nesterle.nl. Aanvang 20.15 uur | Entree € 15,-.