Afbeelding

Humankind organiseert activiteiten bij Scouting Heesch

Kinderen & Jongeren

HEESCH - Kinderen van BSO de Toversteen en BSO de Rebbels waren afgelopen week volop in de weer bij Scouting Heesch. In het kader van een nieuwe samenwerking, ontstaan vanuit het Lokaal Sportakkoord Bernheze, organiseerde pedagogisch medewerker Thomas allerlei activiteiten bij de Heesche vereniging. Gedurende drie dagen maakten zo’n 100 verschillende kinderen kennis met het scoutingspel. 

Scouting staat naast het bevorderen van de sociale ontwikkeling ook bekend om zijn uitdagende activiteiten. De activiteiten op maandag stonden daarom in het teken van ‘typisch scouting’. Naast levend kwartet waarbij het draaide om samenwerken en weerwolven van wakkerdam waarmee de sociale interactie werd bevorderd werden de kinderen uitgedaagd door de Monkey Hardware. Monkeyklimmen is een speciale manier van klimmen in bomen, waarbij met behulp van spanbanden klimgrepen op de boom worden bevestigd. Met behulp van een klimuitrusting worden de kinderen gezekerd zodat ze in een veilige situatie tegen de boom omhoog konden klimmen.

In het Scoutingaanbod wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van een spellencircuit. Zo stond dinsdag waterspelletjes op het programma met o.a. sponzentrefbal, bekertjes estafette, flessenvoetbal en sponstikkertje. De temperaturen waren niet super hoog en daarom speelden de kinderen ook yenga en het chips dobbelspel. Bij de laatste genoemde mocht je zodra je 6 dobbelde jezelf verkleden om vervolgens van de chips te eten. Gooide iemand anders 6, dan moest je de kleding afstaan. Op donderdag stonden de activiteiten in het teken van Hollandse spelen, met onder andere zaklopen, stoelendans en spijkerbroekhangen. Kinderen maakte ook kennis met Kubb en speelden een spelletje (sokken)worstelen welke in het scoutingaanbod regelmatig aan bod komen. 

Lijkt het je leuk om eens bij Scouting Heesch te komen kijken? Stuur een e-mail naar info@scoutingheesch.nl voor meer informatie.