Josefien en Vèra waren Bram te hulp geschoten.
Josefien en Vèra waren Bram te hulp geschoten.

LipsGroen Hoveniers zorgt voor beschutting bij woongroep De Libel

Human Interest

LipsGroen Hoveniers zorgt voor beschutting bij woongroep De Libel

NISTELRODE - Sinds mei dit jaar heeft Stichting Woongroep De Libel veertien blije bewoners die van het huis op het Laar een thuis maken. Dit lukt mede door de vele handen die licht werk maken. Mensen achter de schermen en voor de schermen, maar deze week wilde de woongroep Bram Lips van LipsGroen Hoveniers naar voren schuiven. Hij maakte samen met de bewoners iets moois van de tuin.

Tawer Ikanubun werkt bij LipsGroen Hoveniers in Nistelrode en zijn zus is een van de veertien bewoners. Dat is een van de redenen waarom Bram Lips zich betrokken voelde bij de vraag die hij kreeg vanuit het bestuur om mee na te denken over de tuin van de woongroep. De voortuin zal een weelderige bloemenzee worden. En deze week werd een notenboom in de tuin geplaatst, geschonken door investeerders. Bram kreeg hulp van bewoners Josefien en Vèra. Deze notenboom zal beschutting geven in de zomer en terwijl hij meegroeit met de bewoners ook steeds meer in de winter.

Multifunctioneel
Naast de tuin wordt op dit moment nog een mooie ontmoetingsruimte gecreëerd met een keukentje, een podium en ruimte voor de bewoners om de gezelligheid op te zoeken. Ze noemen het zelf inmiddels Café De Libel, een multifunctionele ruimte die als ‘chillruimte’ iedereen de mogelijkheid geeft lekker te doen wat hij of zij graag doet maar er kan daar ook een film met z’n allen bekeken worden.

Woongroep
Stichting Woongroep De Libel heeft zich ten doel gesteld mensen met een verstandelijke beperking een veilige omgeving te bieden waar warmte en gezelligheid ervaren kunnen worden. Wonen in een kleinschalige woonvorm biedt de mogelijkheid om privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid gestalte te geven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sport 8 minuten geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 38 minuten geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 4 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij gisteren Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport gisteren Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek