Afbeelding

Met Martien en Regina nog een keer naar Alpina Regina

Human Interest

HEESWIJK-DINTHER –. Hoewel Martien en Regina Vissers enkele jaren geleden stopten met Regina Vissers Busreizen en ook hun hotel inmiddels in andere handen is, missen zij het contact en de levendigheid dusdanig dat zij voormaligegasten de vraag voorleggen of zij nog eens met hen op stap zouden willen voor een reüniereis en zoals het echtpaar lachend omschrijft ‘een gezellige week’ naar Hotel Alpina Regina in Oostenrijk.

Het geboortewiegje van Regina Vissers-Orgler stond in Oostenrijk. Daar leerde ze halfweg jaren ’70 Martien Vissers uit Nederland kennen. Beiden vielen als een blok voor elkaar. Een jaar later trouwden zij en vertrok Regina naar Nederland. Hoewel zij hier woonden en werkten, waren er van meet af aan heel veel bezoekjes aan Oostenrijk.

Ook werd daar hun 12,5-jarig huwelijk gevierd met familie, vrienden en kennissen uit Nederland. Het was uiteindelijk het fundament voor Regina Vissers Reizen want: “We vierden het drie dagen met een feest en activiteiten waarbij we ook de gelegenheid aangrepen om onze Nederlandse visite de omgeving te laten zien”, blikt het echtpaar terug. Die genoten dusdanig dat zij verzochten om het een jaar later over te doen. Zo werd begin jaren ’90 Regina Vissers Reizen geboren. Iets wat klein begon, maar zich al snel ontwikkelde tot volwaardige bus- en vakantiereizen met alles erop en eraan en zelfs in 2004 de aanschaf ter plekke van hun eigen hotel Alpina Regina.

Muziek- en Tiroleravonden, dagtochtjes, verre wandelingen met een schnaps onderweg, picknicken en onder aanvoering van Regina samen zingen in de bus. Het is een greep uit het dikke herinneringenboek van Martien en Regina. Een tijd waar beiden met veel plezier op terug blikken.

Intussen hoef het echtpaar niets meer en is tot rust gekomen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. “We missen de mensen, de levendigheid en de sfeer. We willen graag een reünie busreis maken naar Alpina Regina en zoals eerder gaan genieten van een ‘gezellige week”, doen ze hun plan uit de doeken.

Een plan dat slechts doorgaat indien blijkt dat er behoefte aan is. Langs deze weg vraagt het echtpaar dan ook mensen die zin zouden hebben om mee te gaan op reis, hen dat te laten weten via 06-53389345. Martien en Regina hopen dat voldoende vakantiegangers zich gaan melden en zij aan de slag kunnen met het organiseren van een gezellige week. Ze verzuchten: “De busreizen en Hotel Alpina Regina was ons levenswerk. Daar hebben we 30 jaar onze ziel en zaligheid in gestoken. Wij missen iedereen en we hopen dat wij ook gemist worden.”

Tekst en foto: Wendy van Lijssel