De Lichtgevende Dovenetel
De Lichtgevende Dovenetel ©Studio Carmela Bogdan

Lichtgevende dovenetels langs Traverse Heeswijk-Dinther

Gemeentenieuws

HEESWIJK-DINTHER  - Wethouder Rein van Moorselaar is verheugd te mogen melden dat het College een besluit heeft genomen omtrent de kunst in de openbare ruimte: kunstenares Carmela Bogman heeft met haar op de dovenetel geïnspireerde ontwerpen het winnende voorstel in handen. De dovenetel is een veelvoorkomend plantje in het beekdal van de Aa.

Aanvankelijk zouden er over een lengte van 2,5 kilometer 12 van deze lichtmasten worden geplaatst. Dat aantal is verhoogd naar 15. Het bedrag dat oorspronkelijk klaarstond voor dit project was € 58.000,- maar het college heeft besloten dat met € 12.000,- te verhogen. “Zodat de constellaties van de dovenetels een wat robuustere aanblik zullen krijgen. Kunst in de openbare ruimte vinden wij een groot goed”, aldus Van Moorselaar.

Het project voldoet inmiddels aan alle randvoorwaarden. Er kan daarmee een aanvang worden genomen om het geheel te plaatsen.

Bijna elke week is er een persgesprek van de gemeente en regelmatig schuift een van de redactieleden van DeMooiBernhezeKrant aan. Dit artikel is geschreven door Monique van Strien naar aanleiding van het persgesprek van donderdagochtend 29 juli.

De Lichtgevende Dovenetel, Dubbele Armatuur
De Lichtgevende Dovenetel, Parasol