Henk tussen de kinderen van groep 3 van BS 't Maxend in Nistelrode
Henk tussen de kinderen van groep 3 van BS 't Maxend in Nistelrode Carlijn van de Ven

Conciërge Henk Dekkers met pensioen

Kinderen & Jongeren

BERNHEZE - Dertig jaar lang deelde hij lief en leed als conciërge op verschillende basisscholen in Dinther, Loosbroek, Nistelrode en Vorstenbosch. Daar komt op 22 juli een einde aan want bovenschoolse conciërge Henk Dekkers gaat dan met pensioen maar wat zal hij de leraren en kinderen gaan missen...

Van repareren tot het inrichten van ruimtes en van keuringen bij speeltoestellen tot aan het verzorgen van brandinstallaties; Henk Dekkers heeft het jarenlang met veel passie gedaan. Hij kende veel verantwoording en zorgde voor het onderhoud van de gebouwen. Hij kijkt met een enorme glimlach terug op de afgelopen 30 jaar. “Als ik niet met een lach kan gaan werken, dan ga ik niet. En ik ben eigenlijk altijd geweest; dat zegt toch genoeg?”, vertelt Henk trots.

Dankbaar
Het zorgen zit in hem, vertelt hij. Of het nu voor de kinderen op school of voor zijn eigen familie en vrienden is. Hij ziet collega’s en kinderen op de basisscholen ook als steun, vooral in de lastige tijden die er zijn geweest. Zo zijn er ooit schoolkindjes overleden, wat heel heftig was, maar waarbij iedereen samen het verdriet deelde en er voor elkaar was. Ook toen hij privé nare gebeurtenissen kende, was hij enorm dankbaar voor de mensen om hem heen. “Maar gelukkig hebben de mooie momenten de overhand gehad.”

Twee handen op één buik
Zijn carrière als conciërge begon op Basisschool Sint Albertus en later ook op de De Wegwijzer, nadat hij op de bouw werd afgekeurd. Met René Hoezen en Henri Verrijdt als directeuren, begon hij met reparatiewerk en het maken van schoolboekjes, terwijl zijn eigen kinderen nog op school zaten. Toen de scholen gingen fuseren, werd Henk eigenlijk overbodig, maar toch wilden de directeuren hem niet kwijt. Hij werd zelfs bovenschoolse conciërge op het moment dat Novum ontstond; de overkoepelende scholenorganisatie. Daar werkte hij samen met Jan Scheffers. “We waren twee handen op één buik, met hem kon ik lezen en schrijven.” Elf jaar later ging Jan en kwam Hans Sterken ervoor terug als klusmaatje. Henk is de directeuren Gerard van Bergen en Jack Daalmans dankbaar voor zijn mooie jaren op school.

Vrije tijd
Donderdag 15 juli werd er een afscheid georganiseerd voor Dekkers, samen met de leraren en collega’s van de zes scholen waar hij voor werkte. Helemaal stilzitten doet Henk nog niet want hij blijft de gymzaal in Loosbroek beheren. “Ik ga de mensen en het werk ontzettend missen, maar het is ook tijd voor vrije tijd.”

BS Op Weg – Vorstenbosch
BS de Beekgraaf en BS ‘t Maxend – Nistelrode
BS Sint Albertus – Loosbroek
BS ‘t Palet en BS ‘t Mozaïek – Heeswijk- Dinther

Tekst en foto: Carlijn van de Ven