Afbeelding

Blanco: Even rustig aan

Gemeentenieuws

Voor de meeste mensen breekt eerdaags de vakantie aan. En of we nu ver weg kunnen of niet, even een tijdje afstand nemen van werk of school is broodnodig. Ook de lokale politiek komt even een aantal weken tot stilstand. Ondanks corona draaide alles toch door. Soms fysiek op het gemeentehuis, maar toch vooral via Skype, Zoom of Teams. Dus weinig ronde tafel, maar veel vierkante ogen.

Op de valreep waren er nog een aantal grote onderwerpen te bespreken, zoals industrieterrein Heesch West, natuurgebied De Maashorst en energieopwekking met windmolens. En of het nu gaat over jeugdzorg, stikstof, duurzame energie, luchtkwaliteit, transitie van de landbouw, armoedebeleid of woningbouw; de gemeenteraad wordt geacht overal een verstandige beslissing over te nemen. Dat betekent dus veel lezen en je informeren over alle zaken die op je pad komen. Rekening houdend met soms tegengestelde belangen en op locatie kijken waar het nou echt over gaat. Veel werk, maar ook mooi werk.

De komende weken kunnen we allemaal weer even bijkomen van de hectiek van alledag. Ik ben er zelf in iedere geval wel aan toe. Gewoon een keer een boek lezen, in plaats van een rapport of een begroting. En op bezoek bij familie of vrienden, in plaats van naar het gemeentehuis of naar een verontruste inwoner.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie en hopen dat we in september weer met frisse zin het leven op kunnen pakken zonder al te veel beperkingen.

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco