Afbeelding

CDA: Vakantie

Gemeentenieuws

Nog even en de zomervakantie breekt voor velen weer aan. Vaak een tijd van plezier en rust. Even geen werk, geen politiek en geen vergaderingen; gewoon lekker vakantie vieren. Zelf ga ik al jaren met mijn gezin naar een camping en dit jaar heb ik er nog meer zin in dan andere jaren. De laatste anderhalf jaar hebben we door corona veel dingen anders beleefd dan normaal. We zijn gaan thuiswerken, hebben een avondklok gehad, bijeenkomsten werden afgelast en winkels en horeca gingen dicht. Er zijn mensen erg ziek geweest en we hebben zelfs dierbaren verloren.

Intussen zijn we aan de lopende band aan het vaccineren tegen het coronavirus zodat we zo snel mogelijk weer naar een normale samenleving kunnen, waarin we elkaar weer de hand kunnen geven en gewoon weer van alles kunnen ondernemen zonder afstanden of andere beperkende maatregelen.

Ook lopen na forse dalingen de besmettingen weer op, een enorme domper voor iedereen. Gelukkig blijven de ziekenhuisopnames nog beperkt, maar zullen er toch weer beperkingen komen om de besmettingen in te perken. Ook wat betreft de vakanties is niet alles zeker.

Inmiddels is onze jeugd aan de beurt om zich vrijwillig te laten vaccineren. Gezien de resultaten bij de oudere generatie ben ik toch hoopvol gestemd dat we binnen niet al te lange tijd deze perioden definitief achter ons kunnen laten.

CDA Bernheze wenst iedereen een fijne vakantie!

Edwin Daandels, raadslid CDA Bernheze
CDA Bernheze: altijd in de buurt!