Frank, Jos en Anke
Frank, Jos en Anke

Jos en Anke tekenen vrijwilligerscontract

Welzijn & Maatschappij

HEESCH - Serieus nemen wat belangrijk is. Dat is wat het contract dat getekend is door Jos van der Donk en Anke Kappert laat zien. Zij zijn de eerste twee vrijwilligers die de intentie afgeven dat ze hun werkzaamheden doorzetten bij CC De Pas. Zij tekenden samen met bestuurslid Frank van den Broek het contract waarmee CC De Pas laat zien dat zij de aanwezigheid van de vrijwilligers serieus neemt én goed geregeld heeft.

Waarom vrijwilligerswerk?
Jos is al ruim vijftien jaar vrijwilliger, schat hij zo in. Hij is een onmisbare veelzijdige vrijwilliger, geeft technische ondersteuning bij onderhoud, nieuwbouw en de laatste periode heeft hij, samen met zo’n tien anderen, het horecagedeelte en het terras bij CC De Pas een nieuwe uitstraling gegeven: warm, sfeervol en uitnodigend. Ook heeft het café een podium gekregen.

Anke doet de administratieve ondersteuning, zij is ook een trouwe vrijwilliger. Zij werkt al zo’n tien jaar bij CC De Pas. Over de vraag waarom ze zich inzet voor het cultureel centrum hoeft ze niet na te denken: “Je ontmoet gewoon leuke mensen en je draagt een steentje bij.” 

Enthousiasme
Beheerder Hans Alferink en Frank geven aan dat ze graag meer vrijwilligers zien komen. Audrey Alards, die deze vrijwilligerszaken behartigt, kon donderdag 15 juli niet aanwezig zijn, maar Frank en Hans verwijzen naar Audrey wanneer hen de vraag wordt gesteld welke functies nog open staan. Frank: “Het kan van alles zijn: van gastheer of gastvrouw tot receptiewerkzaamheden en van techniek tot horecawerk. Ook overdag of in de avond en het aantal uren is te overleggen, het is maar net wat mensen kunnen of willen investeren.”

Oproep

Het nieuwe bestuur en de beheerder hebben een duidelijke koers ingezet. Het moment is nu daar om meer vrijwilligers aan te trekken. Deel je talent of pak de mogelijkheid aan om eens juist helemaal iets anders te doen dan datgene wat je altijd al doet. Het enige noodzakelijke dat aanwezig lijkt te moeten zijn is ‘enthousiasme’. De aandacht die Anke krijgt ondergaat ze gelaten, maar het is duidelijk dat ze graag de noodzaak van meer vrijwilligers wil onderstrepen. “Kom kennis maken, dan zie en ervaar je De Pas. Dan volgt vanzelf dat je gaat meedoen”, besluit Jos ook lachend.
Heb je interesse? Mail naar audrey@de-pas.nl