Afbeelding
Foto: Sander Heezen

Concert Cappella Pratensis

Kunst & Cultuur

HEESWIJK-DINTHER - Dinsdag 20 juli zal om 19.30 uur Capella Pratensis in de Abdij van Berne een concert verzorgen als afsluiting van een driedaagse trip langs kloosters in Brabant.

Het vocale ensemble Cappella Pratensis staat internationaal bekend als specialist in de polyfone meesterwerken uit de 15e en 16e eeuw, in het bijzonder uit de lage landen. De koorleden zijn afkomstig uit Canada, Ierland, Frankrijk, Italië en Hongarije. ‘Nu dat het daglicht vult de hemel’ is het thema van Gregoriaanse hymnes die de dageraad, de zon, de avond en de nacht bezingen. De muziek is gekozen op basis van historische bronnen van Brabantse bodem. Het optreden is een geschenk aan de kloostergemeenschappen in het kader van het Brabantse kloosterjaar. De toegang is vrij. Na afloop is er gelegenheid voor een vrije donatie en het kopen van CD’s.

Vanwege de 1,5 meter regel is de bezoekerscapaciteit beperkt. Om zeker te zijn van een plaats is reserveren noodzakelijk. Reserveren enkel via: www.cappellapratensis.nl/nl/brabants-kloosterleven