Afbeelding
Foto: Arjen Boerman

In het spoor van de grazers

Natuur & Dieren

NISTELRODE - Natuurcentrum De Maashorst organiseert samen met de IVN natuurgidsen een ochtendwandeling op zondag 25 juli. Om 10.30 uur verzamelen de deelnemers bij het Natuurcentrum en trekken onder begeleiding van IVN gidsen het gebied in. Samen met de IVN gidsen ga je op zoek naar de grazers en andere dieren in het gebied. Grote kans dat je Tauros runderen en Exmoor pony’s ontmoet, in de verte een Ree ziet staan of misschien zelfs een Vos door het hoge gras ziet sluipen. 

Er wordt gewandeld maar ook regelmatig stilgestaan, laarzen of wandelschoenen worden aangeraden. Deelname kost €4,50 voor volwassenen en €3,50 voor kinderen. De wandeling neemt ca. twee uur in beslag. Informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl.

Via deze website kan men reserveren tot uiterlijk 16.00 uur op vrijdagmiddag 23 juli.

De Maashorst is een gebied waar vele kleine en grote dieren zich thuis voelen. De bekende grote grazers, Tauros, Exmoor pony en Wisent zorgen voor een afwisselend landschap waar bomen, struiken en kruiden een kans krijgen. En in dit landschap voelen ook tal van andere zoogdieren zich thuis. Reeën, Dassen, Vossen en Hazen weten de rustige plekken in het gebied te vinden en brengen daar hun jongen groot. Zodra de jongen wat meer op eigen benen kunnen staan trekken ze met hun ouders het gebied in om voedsel te zoeken. Het is nu dan ook de tijd dat dat je geregeld hazen of jonge eekhoorns tegen zult komen. Maar ook bij de grazers lopen natuurlijk een aantal jonge dieren.

Deze tocht is leuk en leerzaam voor jong en oud!
Om 10.30 uur wordt jr ontvangen door de gidsen in het Natuurcentrum en na afloop om 12.30 uur kunnen deelnemers hier terecht voor een lekker kopje koffie of thee. 

Opgeven voor deelname is noodzakelijk en kan aan de infobalie van het natuurcentrum, telefonisch (0412-611945) of op: www.natuurcentrumdemaashorst.nl.