Afbeelding

Welpen krijgen bezoek van wijkagent

Kinderen & Jongeren

HEESCH - De welpen Giuseppe van Scouting Heesch hebben agent Neo geholpen met het opsporen en inrekenen van een schoenendief. In het thema voor dit weekend wilde de dief met de gestolen schoenen het record ‘Langste rij aan elkaar geknoopte schoenen’ verbreken.

Slechte politietraining
Neo trainde de welpen met een parcours maar de training die Neo gaf was slecht en daarom besloten de welpen Guiseppe agenten te regelen die een betere training gaven. Op zaterdagochtend waren de schoenen van enkele welpen gestolen!

Goede politietraining
De welpen schoten op targets, maakten hun eigen politiebadge en leerden hoe ze vingerafdrukken konden maken. Daarna kwam wijkagent Anton Verstraten zijn auto en materiaal laten zien. De kinderen mochten het kogelwerend vest aan en de handboeien om. De zwaailichten en sirene werden zelfs aangezet!

Ondervragingen
Een spoor leidde de jongens naar de natuurspeeltuin. Agent Neo trof daar vijf verdachte personen aan. De welpen ondervroegen hen en het viel op dat Lara Kaft geen alibi had en vragen ontweek. Zij moest de schoenendief wel zijn! Maar ze vluchtte net vóór de welpen en agent Neo haar konden arresteren...
Gelukkig had Neo een slimme ingeving; de dief is bibliothecaresse dus misschien waren bij de bibliotheek aanwijzingen te vinden?

Bij de bieb hing een poster waarop stond dat Lara Kaft de volgende morgen haar recordpoging voor langste rij aan elkaar geknoopte schoenen ging presenteren. Agent Neo stond de volgende ochtend dus mooi klaar om haar in te rekenen en de welpen kregen allemaal hun schoenen terug.

Ook geïnteresseerd om eens met de jongens van 6 tot en met 9 mee te kijken? Kijk dan eens op www.scoutingheesch.nl.

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 2 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur gisteren Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 Stichting Buurtvoedselbos Bernheze