Corrie, Jan en Johnnie
Corrie, Jan en Johnnie

Schutterskoningschieten

Activiteit

VORSTENBOSCH - Donderdag 8 juli werd om 18.00 uur begonnen met kruisboogschieten met aansluitend een barbecue voor alle leden, partners en inwonende kinderen. Allereerst moesten de twaalf deelnemers vijftien pijlen schieten verdeeld over drie kruisboogbomen. Niemand kon helaas als voltreffer genoteerd worden bij het kruisboogschieten maar wel wisten twee schutters veertien treffers te laten noteren: Jan van Grunsven en Marc Somers. 

Er was door de barcommissie en enkele vrouwen goed gezorgd voor lekker vlees en diverse salades. Het bakken van het vlees werd ook door de barcommissie verzorgd zodat de leden en aanhang lekker konden buurten en de schutters hun wedstrijd konden doen.

Vanaf 19.30 uur mocht de jeugd op een houten vogel schieten; met tien personen werd deze strijd aangegaan. Bram Somers was de gelukkige die zich wederom gildeprins mocht noemen!

Aansluitend werden bij het geweerschieten vijftien kogels op de een schietbak gericht afgevuurd. Bij dit onderdeel wisten maar twee personen in totaal vijftien treffers te noteren; Jan van Grunsven en Bert van de Wetering.

De winnaar was meteen bekend, want er was één persoon die bij één onderdeel veertien en bij andere vijftien treffers achter de naam wist te noteren. Daarmee was Jan van Grunsven dus meteen Schutterskoning. Bram kreeg later op de avond door hoofdman Johnnie van der Heijden de wisseltrofee als jeugdprins en Jan werd tot schutterskoning gehuldigd. Zijn vrouw Corrie mocht een bos bloemen in ontvangst nemen.

Johnnie en Bram Somers