Afbeelding

Nine en Iris in actie voor KWF-kankerbestrijding

Kinderen & Jongeren

NISTELRODE - Wij zijn Nine van Nuland uit Nistelrode en Iris van der Ven uit Zeeland en zijn al 5 jaar goede vriendinnen. Wij hebben besloten een actie te starten voor KWF-kankerbestrijding, omdat wij beide kanker van dichtbij meemaken. Wij vinden het belangrijk dat er meer geld komt voor kankeronderzoek omdat we dit niemand gunnen.

Verhaal Nine:
Mijn naam is Nine van Nuland en ben 19 jaar oud. Ik leef in een hecht gezin van vier. Helaas kregen wij in augustus 2018 te horen dat mijn vader van 52 jaar darmkanker heeft met uitzaaiingen in de lever, met een zeer kleine kans op genezing. Toen stond ons leven plotseling helemaal op zijn kop. Na intensieve chemobehandelingen en een lever operatie ging het even goed. Totdat de uitzaaiingen in zowel de lever als de longen terug bleven komen. In mei 2021 hebben we te horen gekregen dat de artsen niet alle uitzaaiingen in de longen meer kunnen behandelen. Dit is een zware teleurstelling voor ons en komt als een hele harde klap aan. Op den duur zal mijn vader hier chemotherapie voor krijgen ‘om nog tijd te winnen’ maar dit proberen ze zo lang mogelijk uit te stellen in verband met zijn kwaliteit van leven. We zijn erg verdrietig maar we proberen weer de moed, kracht en positiviteit verzameld te krijgen om nog een hele tijd samen door te gaan. Mijn vader voelt zich overigens niet ziek wat ook weer raar en onwerkelijk is maar we hopen dat dit nog heel lang zo blijft.

Verhaal Iris:
Mijn naam is Iris van der Ven en ben 19 jaar oud. Op 1 april 2019 begon alle ellende. De uitslag van papa’s scan. Op de foto was een vlekje in zijn longen te zien. Een week later kwam de uitslag. De moed zakte onder mijn voeten weg, toen ik hoorde dat dit longkanker was. Het behandelplan werd gemaakt. Papa kreeg een heftige operatie, waarbij geprobeerd werd de tumor uit de longen te halen. De operatie mislukte helaas. De tumor was verweven met de slokdarm, waardoor ze hem er niet uit kregen. Het volgende behandelplan volgde. Papa kreeg chemokuren en werd bestraald, hierna volgde een jaar lang immuuntherapie. Het leek de goede kant op te gaan. De tumor werd kleiner en papa werd fitter. Totdat papa in maart 2020 misselijk en verward werd en veel last van hoofdpijn kreeg. Opnieuw volgde een scan. Er zaten uitzaaiingen in papa’s hoofd. Er volgde nog bestralingen in zijn hoofd om het nog zo lang mogelijk uit te stellen. Er was niks meer wat er gedaan kon worden. Papa overleed op 12 augustus 2020 op 56-jarige leeftijd.

Bij elke controle krijgen we weer van de chirurg te horen hoe weinig ze nog weten over uitzaaiingen bij kanker. Ze hebben geen idee waarom uitzaaiingen wel/niet terugkomen en kunnen dit zeker niet voorkomen. Helaas komt de chirurg met de melding: “De kankercellen zijn nog altijd vele malen slimmer dan de mens”.  We beseffen heel goed dat er al veel meer behandelingen beschikbaar zijn dankzij de vele kankeronderzoeken die mogelijk zijn gemaakt door donaties. Maar er is nog heel veel geld nodig voor nog veel meer kankeronderzoeken, het verbeteren van de behandelmethodes en om uiteindelijk deze ziekte te bestrijden.

Wij staan er erg machteloos bij. Er is namelijk niks dat wij hiertegen kunnen doen. Daarom besloten wij om niet met de pakken neer te gaan zitten, hoe moeilijk dit soms ook is.  Wij vonden dat het tijd werd om geld in te zamelen, zodat wij een steentje bij kunnen dragen.  Samen stappen wij, Iris en Nine, in de wandelschoenen voor onderzoek naar kanker.

Dit jaar zijn veel onderzoeken gecanceld vanwege COVID-19, zoals de Alpe d’HuZes die Nine’s ouders zouden gaan lopen. Hierdoor mist onder andere KWF veel donaties. Daarom hebben wij besloten om zelf te gaan lopen en daarbij hopen we op donaties om meer onderzoeken mogelijk te maken tegen kanker (uitzaaiingen). 

Wat gaan wij doen?
Wij gaan in september/oktober 2021 Zuid-Limburg de Seven Summits lopen. De Seven Summits bestaat uit zeven rondwandelingen naar de Zuid-Limburgse toppen. Elke topwandeling is anders. De een bestaat uit een soort ski berg en de ander heeft steile afgronden. De Seven Summits is in totaal 52 kilometer lang. Wij houden allebei van wandelen en wilde niet zomaar iets doen, omdat dit erg belangrijk voor ons is.

Waar gaat je donatie heen?
100% van de donaties gaat naar kankeronderzoek. Donateurs financieren samen nu ruim 600 onderzoeken naar kanker. Hiermee groeit de kennis over kanker steeds verder. KWF en wij hopen zo doorbraken te bereiken, zoals betere behandelingen en nieuwe manieren om kanker op te sporen.

We hopen dat jullie ons hiermee willen steunen.

Bij voorbaat hartelijk dank voor je donatie.

Iris & Nine