Afbeelding

Hollywood in Heeswijk-Dinther

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Het leek wel Hollywood donderdag 8 juli in Heeswijk-Dinther. Met een limousine, rode loper en echte kinderchampagne werden de acteurs van Buro Lima ontvangen om samen met hun naasten te kijken naar hun zelfgemaakte film: ‘De ontvoering van de prinses’. De rollen werden gespeeld door de jeugdigen uit huis 1 van Buro Lima, met een prinses, superhelden, een soldaat, koning en zelfs een verslaggeefster van het ‘Lima-journaal’. Een mooi voorbeeld van hoe deze jeugdigen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematieken, onder begeleiding van professionals, zichzelf ontwikkelen, ontdekken en leren.

Wat begon met een spontaan idee van deze groep is uitgelopen in een project waar zij afgelopen maanden, samen met hun begeleider Frank Mulders en stagiaire Evy Eijkemans, aan gewerkt hebben. Het verzinnen van het verhaal, de rolverdeling, kleding uitzoeken en de werkelijke opnames; alles hebben zij zelf bedacht en uitgevoerd. De technische kant van het verhaal, het opnemen en monteren van de film is gedaan door Frank. En nadat de film klaar was werd er door de jeugdigen ook gedacht aan de première. Want dat hoort er natuurlijk ook bij!

En zo komt het dus dat CC Servaes vorige week werd omgetoverd tot première-locatie en de acteurs uit huis 1 in stijl arriveerden. Zij werden opgewacht door hun familieleden en enkele fotografen en fans en verwelkomd met echte kinderchampagne. Ademloos bekeek iedereen de film. En met een daverend applaus kunnen zij terugkijken op een mooi traject dat zij hebben afgelegd ondanks het pittige jaar. De jeugdigen hebben veerkracht laten zien waarin ze zich hebben ontwikkeld, ontdekt en hebben geleerd.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 6 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 7 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 10 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 10 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze