Afbeelding

Schaapsdijk wordt bouwrijp gemaakt

Gemeentenieuws

LOOSBROEK - Ondanks dat het bouwproject Schaapsdijk in Loosbroek ter behandeling ligt bij de Raad van State, laat de gemeente Bernheze weten niet te zullen wachten tot de hoogste bestuursrechter daarover een uitspraak heeft gedaan. “De druk op de woningmarkt is groot en we willen geen tijd verliezen”, laat wethouder Rien Wijdeven in een persgesprek weten.

In een adviesnota aan het college van B&W wordt dit ook geadviseerd. Het risico in de juridische procedure zou beperkt worden ingeschat. Het bestek is klaar en gaat voor aanbesteding op de markt. Er wordt ook gestart met de uitgiftestrategie, hierover is de gemeente in overleg met de Kerncommissie Loosbroek. Wijdeven: “We willen daarbij veel ruimte geven voor CPO.”

Bezwaarmakers hebben eerder voorstellen ingediend om in ruil voor het intrekken van het bezwaarschrift een strook grond, waarop 11 woningen zouden komen, te kunnen verkopen. Het college heeft besloten hen hierin niet tegemoet te komen in veegden de eis van tafel. Over het niet afwachten van de uitspraak van de Raad van State: “We zijn overtuigd dat ons dossier juridisch gezien goed op orde is. Het bouwrijp maken moet toch een keer gebeuren. De woningnood is immers hoog. We hopen hiermee fors tijd te winnen”, aldus wethouder Rien Wijdeven.

Tekst: Monique van Strien

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 9 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 12 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 13 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 13 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 13 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze