Een deel ingezameld gereedschap
Een deel ingezameld gereedschap Foto: SWU

Inzamelingsactie kerken parochie de Goede Herder 2021 succesvol

Welzijn & Maatschappij

BERNHEZE - In de periode van 15 april tot en met 6 mei hebben we in overleg met Hennie van de Brand (lid van de Pastoraatgroep van de Parochie de Goede Herder) een inzameling mogen doen in de zes aangesloten kerken van de geloofsgemeenschappen in Nuland, Vorstenbosch, Nistelrode, Vinkel, Geffen en in de parochiekerk van Heesch. 

De inzamelkisten van de Solidariteitswerkplaats Uden e.o. werden de dag voorafgaand aan de inzamelperiode in de hal van de betreffende kerken gezet en bij Henk Pennings aan het Maxend 28 in Nistelrode. Hij zamelt door het jaar heen oud ijzer in voor de harmonie in Nistelrode en haalt uit die partij telkens het in onbruik geraakte gereedschap voor onze werkplaats. Tijdens de inzamelactie zijn de overvolle kisten al geleegd in de kerken van Nistelrode en Vorstenbosch en tussentijds is er op afroep bij tal van particulieren en bedrijven kleine machines en partijen gereedschappen opgehaald. 

De totale berg ingezamelde goederen was ook dit jaar weer niet te overzien. Bij elkaar werden drie volle aanhangwagens en een volle bedrijfsbus met fietsen, elektrisch gereedschap, naaimachines en handgereedschap voor tal van technische beroepen in de derdewereldlanden aangeleverd. Bij elkaar opgeteld betrof de opbrengst van de inzamelactie ruim 10 m3  gereedschap met een geschat gewicht van in totaal 500 kilo! 

Hierbij een dank aan de hierboven genoemde geloofsgemeenschappen voor hun gulle bijdrage tijdens deze inzamelactie.

Namens de vrijwilligers van de SWU,
Ton van der Vegt, voorzitter bestuur stichting Solidariteitswerkplaats Uden e.o.

www.solidariteitswerkplaatsuden.nl