Afbeelding

Koninklijk D-examen concert

Kinderen & Jongeren

HEESWIJK-DINTHER - De Koninklijke Fanfare Sint Willibrord hoopt zondag 11 juli maar liefst drie leden met een D-diploma rijker te zijn. Tjeu Dortmans, Diego van Driel en Hein Verhallen (allen slagwerkers van de Koninklijke) geven die dag een slagwerkconcert, als laatste onderdeel van hun D-examen. De heren zijn het concert al zeer lange tijd intensief aan het voorbereiden samen met hun slagwerkinstructeur Wim van Zutphen. Al op jonge leeftijd zijn Tjeu, Diego en Hein begonnen met het volgen van slagwerklessen. Allen zijn op een andere manier geïnspireerd en alle drie hebben ze zo hun voorkeur voor wat ze het leukste vinden om tijdens het concert ten gehore te brengen. Zo kijkt Tjeu er het meest naar uit om een uitdagend muziekstuk samen met Diego en Hein te spelen. Hein geniet juist het meest van de stukken die hij samen met de slagwerkgroep speelt, simpelweg omdat de bezetting een stuk groter is waardoor je een divers assortiment van geluiden en klanken krijgt.

Het drumstel heeft Diego van kleins af aan het meest getrokken. Dat is dan ook waar hij tijdens het concert eigenlijk niet op kan wachten; achter het drumstel kruipen terwijl hij omringt wordt door de slagwerkgroep waar hij een bekend nummer mag spelen. Volgens Diego het aller-aller lastigste nummer om secuur te spelen. Tjeu en Hein ambiëren het niet om verder te gaan in de muziekwereld, maar blijven uiteraard muziek maken bij de Koninklijke Fanfare en zoeken daar naar nieuwe uitdagingen. Diego gaat daarentegen studeren op Rock City Institute in Eindhoven en wil graag van zijn passie zijn beroep maken.

Het volledige examen bestaat in totaal uit drie onderdelen. In juni 2020 heeft het theorie examen plaatsgevonden en in oktober van dat jaar het technisch examen. Beide onderdelen hebben deze heren uitstekend volbracht en nu zijn alle pijlen gericht op het laatste onderdeel wat dus op zondag 11 juli om 11.00 uur uitgevoerd zal worden. Dit spectaculaire concert, met medewerking van de slagwerkgroep, is op anderhalve meter afstand van elkaar bij te wonen in de aula van Gymnasium Bernrode. Om zeker te zijn van een plaats is het raadzaam om te reserveren via secretaris@koninklijkefanfare.nl.