Harry en Gerda Rovers - van Helvoort
Harry en Gerda Rovers - van Helvoort Foto: Edwin van Zandvoort /photo-prestige

Harry en Gerda Rovers- van Helvoort 50 jaar getrouwd

Human Interest

HEESCH – Geffenaar Harry Rovers (73) en de Vinkelse Gerda van Helvoort (71) hebben elkaar in 1966 tijdens een van de dansavonden ontmoet bij Café de Toekomst van ‘Toontjes’ in Vinkel. Het was liefde op het eerste gezicht en hun verkering, die vijf jaar zou gaan duren, was een feit. 

Op 2 juli 1971 zijn ze in het huwelijksbootje gestapt en hebben hun trouwfeest gehouden in Café de Toekomst waarvan toen inmiddels Piet (de broer van Harry), samen met zijn vrouw Dinie, de uitbaters waren. Na hun trouwen hebben Harry en Gerda jaren aaneen tijdens de dansavonden vanuit de friettent bij de Toekomst gewerkt. Dagelijks was Harry ruim 25 jaar werkzaam bij kabelbedrijf Christ van Helvoirt in Berlicum en in latere jaren is hij als uitvoerder in dienst geweest bij Heijmans in Rosmalen. Gerda had haar werkzaamheden in de gezinszorg. Na haar trouwen is ze gestopt met haar werk in de zorg.

Harry en Gerda zijn gaan wonen in Geffen alwaar een dochter en zoon werden geboren, een heuse ‘rijkeluiswens’. Dochter Diana (42) woont samen in Boekel met Jasper en hebben drie kinderen, Vinz, Sophie en Daan. Zoon Bart (39) is samen met Charlotte woonachtig in Geffen en hebben twee zonen, Luuk en Noud.

Zowel Harry als Gerda hadden het horecabloed door hun aderen stromen. Als een rode draad loopt Café-Zaal De Gouden Leeuw in Geffen door hun werkzame leven. Jarenlang was het was bijna een ‘thuis’ voor hen. Harrie werkte 25 jaar als ober bij alle feesten en partijen en Gerda was in al die jaren de drijvende kracht in de keuken waar zij in al haar bescheidenheid als een volleerde chef-kok de scepter zwaaide. Prachtige bruiloftsfeesten heeft ze culinair mogen verzorgen waar vooral de intens grote jaarfeesten van bouwbedrijf van Wanrooij haar in het bijzonder zijn bijgebleven.

Sinds 2020 wonen ze aan de Kerkstraat in Heesch waar ze het reuze naar hun zin hebben. Er is nu volop tijd voor de kinderen, kleinkinderen, fietsen en leuke uitstapjes. Zondag 4 juli hebben ze met hun geliefde familiekring (op gepaste wijze in verband met corona) hun ‘gouden feestje’ in zaal ’t Tunneke in Heesch gevierd.