Afbeelding

André het Astronautje

Activiteit

Voor kleuters en hun (groot)ouders

“Raketten, planeten, ruimtevaart; het hoort allemaal bij de jonge onderzoeker”, vertelt Maartje Kroeze, medewerker van bibliotheek Bernheze. In de bibliotheek in Nistelrode heeft Maartje een apart hoekje waar allerlei boeken over ruimtevaart bij elkaar staan. “Over André het Astronautje, met prachtige prenten, tot een heel informatieve collectie voor volwassenen.”

De bibliotheek maakt de voorstelling van het Astronautje bij CC Nesterlé mede mogelijk. Verhalen uit boeken komen tot leven in het theater! Zondag 11 juli om 11.00 uur neemt André het Astronautje kinderen en hun (groot)ouders mee naar een bijzondere plek. “Dit is weer een heel leuke voorstelling waarbij kinderen actief mee kunnen doen in plaats van achterover hangen in hun stoel. Dat maakt theater een heel andere ervaring dan televisie”, zegt Maartje. “Mijn kinderen van 4 en 6 jaar vinden theater heel leuk. Mijn oudste dochter is zelfs al mee geweest naar een twee uur durende balletvoorstelling!”

Ben jij weleens met je (klein)kind naar het theater geweest? Deze voorstelling van theaterbureau ‘Vanaf Twee’ is speciaal voor volwassenen én kinderen. Jaren later hebben ze het er nog over. Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte? Deze stoere voorstelling bij CC Nesterlé duurt drie kwartier, voor jongens en meisjes van 4 tot en met 8 jaar. Het Astronautje is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Meer info en kaartjes via www.nesterle.nl.