Afbeelding

CDA: Kansen voor ondernemend Bernheze

Gemeentenieuws

CDA Bernheze vindt kansen en mogelijkheden voor onze ondernemers belangrijk. Naast de economische bijdrage die zij leveren, zorgen zij voor lokale werkgelegenheid en niet in de laatste plaats zijn ze, vaak via sponsoring, belangrijk voor veel verenigingen en hun vrijwilligers onze gemeente. Dus ruimte scheppen voor deze bedrijven is van groot belang!

Op dit moment is Heesch-West, het bovenregionaal bedrijventerrein, procedureel in ontwikkeling. Mede op verzoek van CDA Bernheze is het plan aangepast, onder meer met een betere ontsluiting van het extra te verwachten verkeer; dit om overlast te voorkomen. Ook gaan er kleinere kavels uitgegeven worden, zodat meer bedrijven de kans krijgen zich te ontwikkelen op Heesch-West. Een goede zaak.

Maar als CDA Bernheze willen we graag nog een stapje verder gaan. Daarom komen we met een voorstel om, via bijvoorbeeld een puntensysteem, de kans op een kavel voor onze lokale bedrijven te vergroten. 

Waarom vinden we dat zo belangrijk? Bedrijven die verplaatsen zorgen ervoor, dat er ook weer ruimte ontstaat op die vrijkomende locaties op de bestaande bedrijventerreinen. Dat biedt weer kansen voor startups en groeiende bedrijven. Zo kan volgens CDA Bernheze het mes aan twee kanten snijden. Wij dienen daarom in de raad van 8 juli een motie in, om onze wens kracht bij te zetten: voor onze bedrijven in Bernheze!

Erwin van Kessel – vicefractievoorzitter
Mart Smits - fractievoorzitter

CDA Bernheze, altijd in de buurt!

Afbeelding