Afbeelding

Progressief Bernheze: Stukjes vlees

Gemeentenieuws

Bijna maandelijks praten we in de gemeenteraad met elkaar over het duurzamer en gezonder maken van onze leefomgeving. We hebben het over windmolens, zonnepanelen en het besparen van energie en warmte. Stuk voor stuk broodnodig om ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties nog kunnen genieten van onze planeet.

Maar nog te vaak beperkt de discussie zich tot de plaats van een windmolen of de hoeveelheid zonnepanelen. Dat terwijl er nog zoveel meer moet gebeuren om onze leefomgeving toekomstbestendig te maken. Zo leven er in ons buitengebied meer dan 2 miljoen consumptiedieren. Dat is een gigantisch aantal. De meeste van die dieren worden gehouden zodat mensen daarna kunnen genieten van een stukje kip of een gehaktbal op hun bord. Niet alleen mensen in de omgeving van onze dorpen. Nee, de eetbare delen van onze varkens en kippen reizen de hele wereld over. Wij Nederlanders zijn namelijk de grootste vleesexporteur van Europa. En terwijl in China en Engeland genoten wordt van ons varkensvlees, blijven wij in ruil voor wat centen zitten met de poep én milieuvervuiling.

Dat moet anders. Het is niet gezond dat in een klein land als Nederland zoveel dieren gehouden worden. Progressief Bernheze wil écht aan de slag voor een toekomstbestendige planeet. Dus moet de gemeente samen met boeren en consumenten gaan voor minder consumptiedieren in Bernheze. Dat is gezonder voor iedereen. Reageren? reactie@progressiefbernheze.nl.

Jesse Jansen, gemeenteraadslid Progressief Bernheze

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 2 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 4 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 5 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 7 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 7 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 11 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid