Afbeelding
Foto: Marcel van der Steen

Diamantenbruidspaar Willie en Door van Erp - van Oort

Human Interest

HEESCH - Zondag 27 juni waren Willie van Erp en Door van Erp-van Oort 60 jaar getrouwd voor de kerk. Beiden zijn geboren en getogen in Heesch. Willie werd geboren op 4 februari 1934 en is de vierde uit een gezin van zes kinderen; de familie woonde aan de Rijksweg, tegenwoordig ’t Dorp. De ouders van Willie hadden een café, smederij, benzinepomp en witgoedzaak gelegen aan de Rijksweg ter hoogte van waar nu Zeeman gevestigd is. Willie was werkzaam in de smederij thuis en als hobby repareerde hij auto’s.

Door is geboren op 22 april 1934 en is de op een na oudste uit een gezin van dertien kinderen; het gezin woonde aan de Molenstraat. Door werkte bij de familie van Erp in het huishouden en het café en zodoende hebben zij en Willie elkaar leren kennen; rond 1953 kregen ze verkering. Na acht jaar verkering zijn ze op 13 september 1960 getrouwd voor de wet en zijn toen gestart met een eigen autogarage en benzinepomp aan de Rijksweg. Toen het naastgelegen huis klaar was zijn ze op 27 juni 1961 getrouwd in de Petrus kerk, net voordat deze afbrandde. Samen kregen ze drie kinderen en daarna vijf kleinkinderen.

Samen hebben ze met hart en ziel gewerkt in de autogarage en benzinepomp. Na vijftien jaar werd de onderneming uitgebreid met een tweede benzinepomp aan de snelweg. Willie ging in zijn vrije tijd graag biljarten en een borreltje drinken en Door haar hobby’s waren kaarten, handwerken en gezellig op de koffie gaan.

Toen ze minder gingen werken ging het echtpaar graag op vakantie met vrienden of familie naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. De laatste jaren zijn ze veel thuis in verband met hun gezondheid maar genieten ze toch veel van hun kinderen, kleinkinderen, familie, vrienden en kennissen onder het genot van een kopje koffie of een borreltje.