Afbeelding

Lokaal: Sociaal denken wordt beloond!

Gemeentenieuws

Hoe mooi is dat! Je hebt een idee om voor de kwetsbare groepen, zoals bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn of mensen die minder gemakkelijk in de maatschappij meedoen, vanuit de ‘doesliefgedachte’ iets te organiseren of te doen. Maar het ontbreekt je aan fondsen? Jouw idee tot uitvoering brengen kan nu gewoon! Financiële drempels zijn weggenomen want er is vanuit de gemeente stimuleringsgeld voor leefbaarheidsinitiatieven beschikbaar tot eind 2021 of... tot het potje hiervoor leeg is. Er ligt wel een aantal criteria aan de beloning ten grondslag: jouw idee moet op basis van vrijwilligheid zijn. Het moet te maken hebben met jouw dorp of wijk, dus lekker lokaal. Daar worden wij bij LOKAAL dan weer extra blij van. En het moet de volgende ingrediënten hebben: zorg voor elkaar, meedoen, vergroten van zelfstandigheid en leefbaarheid.

De gemeente wil snel besluiten en afwikkelen en daarom worden aanvragen tot € 7.500,- snel teruggekoppeld en vanaf dit bedrag wordt de aanvraag in het college van B&W behandeld. Er zijn al verschillende initiatieven gehonoreerd. Stuur jouw goede idee onder vermelding van ‘Stimuleringsgeld’ naar gemeente@bernheze.org met je naam, emailadres en telefoonnummer. Beschrijf het initiatief, eventueel geïllustreerd met passend fotomateriaal, en stuur er een begroting van de kosten bij. Initiatieven die in een samenwerking met andere partijen tot stand komen zijn helemaal super!

Dus ik zou zeggen: denk sociaal mee en klim in de pen voor jouw idee!

Hieke Stek, bestuurslid Lokaal

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 7 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 7 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 11 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 11 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze