Afbeelding
Foto: RON RUTTEN FOTOGRAFIE

Jubileum Jo Linsen

Welzijn & Maatschappij

HEESCH/OSS - Stadsharmonie KVA bracht vrijdag 25 juni een serenade aan Jo Linsen. Niet alleen was het de 86ste verjaardag van Jo maar hij vierde ook zijn 40-jarig jubileum bij de harmonie. Hiervoor kreeg hij een oorkonde van de KNMO en de daarbij behorende gouden speld voor 40 jaar lidmaatschap.

Jo leerde klarinet spelen van zijn vader. Hij is vanuit Boxtel in 1972 in Heesch komen wonen en hij speelde al klarinet bij het dansorkest van Organon. Omdat in Heesch bij fanfare Aurora geen klarinetten speelden, is Jo bij KVA gaan spelen. Eind 1990 is Jo tot het bestuur toegetreden als secretaris. Deze functie heeft hij twaalf en een half jaar zeer nauwkeurig en bevlogen uitgevoerd.
Jo heeft voor KVA niet alleen regelmatig de klarinet in de hand genomen, maar ook hamer en zaag. Als er iets geklust moest worden dan was Jo altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken. Na elk nieuwjaarsconcert was Jo een van de leden die maandagochtend vroeg bij theater De Lievekamp stond om alle zware instrumenten terug te brengen naar de repetitieruimte. Ook bij andere activiteiten was Jo altijd samen met zijn echtgenote Henny aanwezig

Omdat Jo ook bij het OK orkest van Organon speelde kwam hij in contact met muzikanten uit verschillende landen. Hij probeerde hen in hun stagetijd altijd mee te laten spelen bij KVA. Zo heeft er een muzikante uit Groningen en zelfs iemand uit Finland meegespeeld!

Helaas is de gezondheid van Jo het laatste jaar erg achteruit gegaan waardoor muziek maken er voorlopig niet inzit.

Afbeelding
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 9 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 12 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 13 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 14 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 18 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid