Afbeelding

Blanco: Komkommernieuws!

Gemeentenieuws

De zomer is begonnen! Steevast de tijd voor komkommernieuws. Ook in Bernheze is het weer raak. Heb jij de laatste tijd nog restjes komkommer (of ander groente-,fruit- en tuinafval) in de groene kliko gedaan en de kliko daarna aan de straat gezet om te legen? Je hebt het waarschijnlijk nog niet gemerkt, maar dat is tegenwoordig niet meer gratis in Bernheze!

Dat het sinds 1 januari € 1,- per keer kost dat je de groene kliko aan de straat zet is de gemeente vergeten te vertellen aan de mensen. Een stukje kromcommunicatie. Ongemerkt hebben de mensen dus het afgelopen half jaar kosten gemaakt, die ze wellicht hadden kunnen besparen door de kliko minder vaak aan de straat te zetten. Nu dit bekend is geworden zijn er partijen die roepen dat het aan hen te danken is dat de gemeente hier straks weer een stukje compensatie voor gaat betalen. Maar als het aan Politieke Partij Blanco had gelegen had u helemaal geen rekening gekregen voor het gft-afval. We willen de mensen stimuleren om hun afval zo goed mogelijk te scheiden. Dat kost het minste geld voor de verwerking en is het beste voor het milieu. De grootste prikkel is om mensen in de portemonnee te raken. Er zit te veel gft-afval in de grijze kliko bij het restafval. Als je zowel voor de groene als voor de grijze kliko moet betalen wordt er minder gescheiden. Gratis is nu eenmaal nog altijd een toverwoord in Nederland.

Reageren: info@ppblanco.nl of 06-11311713.

Marko Konings, fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 6 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 7 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 10 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 10 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 10 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze