Afbeelding

SP: De Wildhorst op de schop

Gemeentenieuws

Recreatiepark De Wildhorst in Heeswijk-Dinther stond lange tijd in een negatief daglicht. Dat was veel mensen een doorn in het oog. Een recreatiepark met veel natuur verdient beter maar dat kan alleen als alle betrokkenen positief zijn en willen samenwerken. Dat is niet makkelijk met de vele erfpachters op het park. Vooral als bepaalde partijen wanbetalers blijken te zijn. Dat vraag actie en een lange adem.

Actie op De Wildhorst
Om een einde te maken aan ongewenste toestanden op De Wildhorst is regie voeren belangrijk. Regie kun je als gemeente enkel voeren als je de touwtjes in handen hebt. Daar bleken kostbare juridische procedures voor nodig. Dit om notoire wanbetalers van het park te verwijderen. Dat ziet er nu eindelijk goed uit! De rechter heeft beslist dat de wanbetaler van het park dient te verdwijnen. Dat de wanbetaler zijn schulden moet voldoen en dat de wanbetaler geen recht heeft op compensatie voor het ingetrokken erfpachtcontract. De SP Bernheze was erg blij met deze kordate uitspraak van de rechter. Dat betekent namelijk dat onwillige lieden hun biezen moeten pakken. Dat is de eerste stap om tot een Wildhorst 2.0 te komen. Er liggen mooie plannen klaar. Eco-woningen, wonen met zorg, een set recreatiewoningen en beperkt ook arbeidsmigranten. En niet te vergeten twintig hectare natuurgebied. Alles bijeen een prima uitgangspunt om op voort te borduren. Via landschapsontwikkeling is er een mooie toekomst mogelijk. De Wildhorst verdient het, de SP Bernheze steun het van harte. De narigheid heeft nu lang genoeg geduurd.

Cor van Erp, ruimtelijke zaken SP Bernheze

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 18 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 21 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 21 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze