Afbeelding

Natuur(lijk) wandelen

Activiteit

HEESWIJK-DINTHER - Onder dat motto is op dinsdag 10 maart 2020 een nieuw wandelinitiatief van start gegaan, maar als gevolg van corona de week daarna gestaakt. Na een herstart in oktober 2020, is de activiteit helaas opnieuw gestaakt. Maar drie keer is scheepsrecht! Wat was ook al weer het idee? We worden allemaal ouder en om fit en gezond te blijven is bewegen heel belangrijk. De drempel om dat te (blijven) doen, is vaak hoog.

Om die reden hebben een paar inwoners van Heeswijk-Dinther, samen met Fysiomaatwerk en wandelvereniging Olat, het initiatief opgepakt om een wandelgroep op te starten. Want wat is er leuker dan samen wandelen in de mooie natuur rond Heeswijk, Dinther en Loosbroek. Om het leuk en afwisselend te houden is er gezocht naar meerdere interessante start- en eindlocaties in een mooie omgeving.

Dit zijn geworden De Looz Corswarem Hoeve (nabij Kasteel Heeswijk), De Kilsdonkse Molen (langs de Aa tussen Dinther en Veghel) en Alpacafarm Vorstenbosch (tussen Loosbroek en Vorstenbosch, vlakbij Bedaf).

Vanuit iedere locatie zijn meerdere routes uitgezet; een korte van ongeveer vijf kilometer en een wat langere van ongeveer tien tot twaalf kilometer. Uiteraard is er de mogelijkheid voor een kopje koffie na afloop.

Weer van start
Dinsdag 29 juni wordt er weer gestart om 10.00 uur bij De Kilsdonkse Molen, Kilsdonkseweg 4-6 in Heeswijk-Dinther en voor dinsdag 6 juli om 10.00 uur gepland, bij De Looz Corswarem Hoeve aan Kasteel 3, in Heeswijk-Dinther. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden en leuk om te vermelden is dat er tot nu toe al ongeveer 35 potentiële deelnemers aangemeld zijn!

Nieuwe belangstellenden kunnen zich aanmelden via heeswijk@fysiomaatwerk.nl. Ook indien niet aangemeld, ben je uiteraard welkom. Op de evenementenpagina van DeMooiBernhezeKrant en op de agenda van www.mooibernheze.nl is wekelijks te zien wat de vertreklocatie is.

Namens de initiatiefgroep Natuur(lijk) wandelen,
Helma van Heesch, Marcel Heijmans, Christ van den Boogaard



Afbeelding
Vitaliteit 2 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Afbeelding
Kunst & Cultuur 20 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 21 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 22 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport 22 apr, 11:41 Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode