Corrie van Mierlo
Corrie van Mierlo

Samen Nistelrode in oprichting

Welzijn & Maatschappij

NISTELRODE - Vanuit de inwoners van Nistelrode is er een initiatief ontstaan dat ondersteunt wordt door de dorpsraad en de gemeente Bernheze. Het initiatief, ‘Samen Nistelrode’, houdt in dat een verdere samenwerking gerealiseerd wordt tussen de vrijwillige en professionele organisaties, door de per organisatie ontwikkelde activiteiten beter met elkaar en op de actuele behoeften af te stemmen. Om die onderlinge verbinding tussen de lokale organisaties vorm te geven heeft ONS welzijn een aantal extra opbouwwerkuren gekregen. Deze worden uitgevoerd door opbouwwerker Corrie van Mierlo.

Haar taak is de leefbaarheid in het dorp vergroten door de inwoners met elkaar in verbinding te brengen en de samenwerking te bevorderen waardoor het dorp van, voor en door iedereen wordt, iedere inwoner meetelt en iedereen zijn/haar steentje op eigen wijze bij kan dragen aan het project “Samen Nistelrode”.

Het afgelopen half jaar heeft Corrie met verschillende burgerinitiatieven contact opgenomen en een kennismakingsgesprek gevoerd. Tijdens deze gesprekken is er naast het kennismaken ook met de organisaties besproken wat de ideeën over je dorp zijn en wat de organisaties voor elkaar kunnen betekenen. Op dit moment is Corrie druk bezig met het verwerken van de gegevens die uit de kennismakingsgesprekken naar voren zijn gekomen.

Op donderdag 14 oktober organiseert het voorbereidende projectteam een bijeenkomst in CC Nesterlé. Daar worden alle vrijwillige en professionele organisaties uitgenodigd om gezamenlijk de uitslag van de gesprekken te bespreken en het project ‘Samen Nistelrode’ te realiseren.

Corrie is iedere maandag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur aanwezig in de foyer van CC Nesterlé in Nistelrode. Iedereen kan daar bij haar terecht met vragen over wonen, welzijn en zorg of gewoon voor een gezellig praatje.        

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding